Leif Ewalds hemsida

Övrigt

Kittelfjäll 2010 – 2016

 

Sportlov -10

Linda, Ulf, Oskar, Linus, Pelle, Hanna, Amanda, Lovisa, Elis hade sportlovs semester med skid- och skoteråkning. Bastuns vatten var fruset så vi hinkade os i stället.

Med diverse  fjällskryt och gin rummy spel gick veckan fort och trots Ulfs pajade knä (ledbandet uttänjt) och Pelles  jobbande  var det massor av skidåkning. Vädret Kanon! Sol och kallt. Runt minus 20 vissa mornar och en del blåst på eftermiddagen. Carita och Mimmie hälsade på i Lillstugan och trots ovana på skidor tog de sig ner för (nästan) alla backar. Ramlingarna i liften genererade en utskällning av Linus!

Vi ses i Påsk igen!

100321

THE KITTELFJÄLL RE-TOUR

Traditionen är nu fastslagen!

Planerna på att ta en tur till och upp för Marsfjäll gick om intet. Men, härlig snö och trevligt sällskap gjorde en kanonhelg.

Tack Ewalds för att er stuga står till förfogande.

ADDE, Jonas, Johan och Pelle

PS. Nästa år bokar vi Heli – ski….

PÅSK PÅSK PÅSK -2010

Maria, Putte, Emilia, Paulina

Var uppe veckan före påsk tillsammans med Nedia, Johnny, Sonny, Zacharias. Veckan avslutades med hela härliga stora familjen tillsammans, trångt, och väldigt mysigt!!!

Emilia och Paulina har gjort debut i Nationella, Åsen, Granen, Min väg, Lillgrova, Runes och Morgonzoo backen. Paulina har sjungit tillsammans med afterskibandet och Emilia har sjungit kärlekslåtar med sin mamma på påskaftonsmiddagen.

Vi vill som vanligt inte åka hem. Tack alla entusiaster som fixade påsklunchen i lilla ravin. 7 årsjubileum för Putte.

Ses snart / Maria

Ingrid och Leif har mått bra i den nya isolerade Lillstugan som nu är färdigspikad inomhus. I övrigt har det varit full fart som vanligt med dygnet runt aktiviteter. Ett stort plus var att vattnet i bastun kom igång.

Alla som var här:

Ingrid, Leif, Pelle, Hanna, Amanda, Lovisa, Elis, Linda, Uffe, Oskar, Linus, Maria, Putte, Emilia, Paulina, Björn, Monica, Lasse, Amanda, Calle, Kattis, Nedja, Jonny, Sonny, Zacharias.

Sommar 2010

Putte, Maria, Emilia, Paulina, Fredde

Mysiga dagar tillsammans med familjen, vandringar till Grantonskalet, Grönfjällstoppen, Lebin, Rissjön, nya bron, sågen och båthusen. Mycket hjortron!!  Lite fisk… Fredde har tagit över rollen som storfiskaren …. Eller??

Underbart tältdygn vid Rissjön och premiiärtältning för Emilia och Paulina med kusinerna vid Vaptsälven. Grymt mycket mygg vissa dagar, men ändå lika underbart som vanligt. Vi ses snart!!

Alla hjälpte till med att lägga in ved i vedboden.

Vedbodfilmen

Sommar-10

Vi grillade med Markus och Lina.

Vädermässigt så var sommaren omväxlande

25/7 kom vi hit och hem en vecka (29/8 – 7/9) och for sedan hem 23/9. Vad vi gjorde så länge.

Jo bl.a. så byggde vi nytt golv i båthuset. Golvet var helt ruttet och när stockarna tagits bort så grävdes en massa lera och torv bort. För att klara detta så fick vi såga upp ett hål i gaveln för att få ut allt material.

Vi hämtade 2 st kraftverksstolpar som låg längs Borkasjön och lyckades på något sätt få ner dem till Båthusen. Blytunga och det blev påfrestningar på rygg och armar. Sista metrarna så transporterades de via vattnet till båthuset.

Stolparna blev ordentligt förankrade.

Och till sist kunde golvet spikas fast och när golvet var klart så skrevs initialerna in på en bräda LIPP 2010

dvs Leif Ingrid, Pelle och Putte.

Under byggandet så pågick historieberättandet för fullt.

Obs du måste ladda ner filen för att se och lyssna.

Amanda och Hanna berättar historier

September 2010

Pelle och Hanna hade bytt kök och ett stort antal skåp mm skulle upp till Kittelfjäll för att byta ut det som var från 1961. Skåpen kördes upp av en speditionsfirma och förvarades hos Eva och Mattias i deras garage tills vi kom upp och kunde börja bygga om köket.

Först rev vi ut det gamla.

Golvet i hörnan under gamla skafferiet saknade isolering och mössen kunde springa runt hur som helst.

Sedan blev det nya skåp och efter ca en vecka var det klart.

Vi jobbade inte på köket hela tiden  utan gjorde härliga promenader i det vackra höstvädret. Bl.a. en fin tur längs Vojmån

En annan tur på Kittelfjället

Vi hann även med en promenad till Silisens lappläger.

En fin höst med mycket jobb och fina upplevelser

Hösten 2010

Putte, Matti, Jocke och Strumpan var uppe en underbar helg och vandrade. Turen gick till Blerikestugan och vidare runt sjöarna.  Vi avbröt vandringen en dag för tidigt då det blåste upp till storm. Under natten mätte vi upp till 13 sekmeter. Ett besök på Granen hann vi också med.

Putte.

Höstlov 2010

Amanda, Lovisa ,Elis, Pelle och Leif kom upp fredagen den 28:e och åt god middag i Björn och Monicas stuga tillsammans med Björn och Victor. På lördagen hade Amanda, Lovisa, Elis, Pelle och Victor stort snöbollskrig med mycket mulningar.

En fantastisk båttur. Det var första gången som vi åkte båt så sent på året.

På söndagen åkte allihopa båt till en myr och fikade. Eftersom vi inte fick plats i en båt så bogserade vi 1 båt. (Den utan motor).

På myren byggde vi en först en stor snögubbe, sen byggde vi en soffa. Efter fikat hade vi snöbollsbowling!!

Hemfärd

 

När vi kom hem från båtturen så gick vi ut och kollade lite på hus. Vi tog sparken och en snowracer med oss. Backen vid Roffe och Berit gick vi upp och, därifrån åkte Pelle, Lovisa och Elis snowracern och Amanda och Victor åkte ner på sparken. På måndagen så åkte Björn och Victor hem. Dagarna efter var vi ute och lekte, spelade klump och gick till affären.

Glada hälsningar från Amanda, Lovisa, Elis, Pelle och Leffe.

Nyår 2010 – 2011

Vi kom upp 29/12-10 och åkte hem 4/1-11

Vi firade nyår upp hos Björn och Monica.

Björn, Monica, Lasse, Amanda, Calle, Kattis, Victor, Peter och Carro var där. Vi åt god middag och vi pangade iväg världens bästa raketer.

På nyårsdagen var alla trötta. Vi låg och tittade på film nästan hela tiden. Vi grillade till lunch.  

Måndagen den 3 åkte Lasse, Amanda, Putte, Maria, Carro, Kattis och Pelle längdskidor till Rissjön och Calle, Victor och Amanda åkte skoter dit. Det var kallt och alla frös. Dom flesta åkte skoter hem.

Farmor (Ingrid), mamma, Elis, Lovisa, Paulina och Emilia åkte skidor i barnbacken och åt pannkakor på hotellet.

Hälsningar Hanna, Pelle, Amanda, Lovisa och Elis

Sportlovet 2011

Lovisa  myser i nya bilen Amanda och Elis

Ulf Linda Oskar Linus Pelle Amanda Lovisa Elis & Leif.

Vi har haft VM i Kittelfjäll i längdskidor. Linus vann två stafetter. En med Amanda och en med Oskar.

Lite för lite snö och sista dagarna blåsigt så liftarna var stängda. Skoterturer och fiske samt längdåkning i stället.

Lite sol blev det i alla fall

Nu hoppas vi att det snöar rejält så det håller i backarna till påsk.

Nådens År 2011

En kanonhelg där vi efter tre års väntan lyckades komma med helikoptern för tre åk på Daune. Även fantastiska snöförhållanden i backarna med 50 cm puder.

Tack Ewalds! Jocke, Johan Adde

Påsk 2011 15/4 – 27/4. Sen påsk med väldigt lite snö. Ingrid Leif Björn o Monica var de enda som var här. Vi hann med att göra några fina skoterturer innan snön tog slut. Sista skoterturen mot Saksensjön slutade med en vurpa i en bäck (= leden) där Ingrid plurrade så vi fick åka hem. Årets påsklunch utanför lillstugan – solen sken och livet var fantastiskt. En lugn och skön påsk med mestadels fint väder!! Ingrid och Leif

2011-07-14 – 2001-07-16

Från Stockholm via Stekenjokk kom vi till Kittelfjäll tors 14/7. Vi fick en fin plats att ställa husvagnen på  och en fantastisk middag med nyfångad fisk. På kvällen provade vi fiskelyckan men fisken fanns ej där., men kokkaffet smakade utmärkt. Fredagen bjöd på ett strålande väder så vi packade ryggsäckarna och gick en fin tur på fjället. Härlig tur och på hemvägen blev vi ”jagade” av myggorna. Grillning på kvällen och o middag på altanen med fantastisk utsikt. Trötta och belåtna somnade vi sedan gott i vagnen. Tack Ingrid och Leif för er gästfrihet och härliga dagar i er fina stuga. Vi ses i Sjöstaden. Astrid och Tommy

Sommar – 11 21/7 – 4/8

Vi var här två veckor. Hanna kom upp med bussen efter 1 vecka. Den första veckan var det bara Pelle Amanda Lovisa o Elis. Vi fiskade mycket, vi vandrade och spelade minigolf. Våfflor åts det mycket av. Vi gick upp i Tvärån i Lilla Lagun. Leffe och Ingrid gick upp skoterspåret till Lagunen. Vi tog ett dopp. Vi gick och åkte båt till Saksenstugan. En trevlig promenad. Vi hade en trevlig tur upp till Kittelfjällstoppen. Vi tackar för den här gången. Hanna Pelle Amanda Lovisa Elis

25/7 -11 Tusen tack för många underbara dagar hos er här i Kittelfjäll med de vackraste vyer och en båttur som hade allt, tystnad o skönhet som vi sällan skådat. Tack också för god mat. Kram Flory o Uffe

Vi vandrade ner till Gubbselet och åkte också båt på Bergsjön

Vi gjorde utflykt till Vapstälven och fikade.

Uffe hjälpte till med att lägga papp på vedbotaket och vindskyddsbrädet på detsamma.

Sommaren – 11

Vi åkte upp 8/7 hem 7/8 sen var vi hemma i 2 veckor. Vi åkte upp igen 22/8 – 7/9

Hösten – 11 Leif åkte med Björn och Monica. Dom byggde på nya huset. Leif rev altan och fixade med avlopp. Leif tog buss o tåg hem 18/10

Höstlovet 2011 En spökvecka.

Med varmt väder (+5) Ny altan – grillning – Geocatch sökning och en stor spökfest. Kalle o 2 kompisar har varit här och byggt på nya huset. Hanna Pelle Amanda Lovisa Elis Putte Maria Emilia Paulina Ingrid o Leif

JUL LÅV 2011/2012 26/12 – 6/1

VI HAR ÅKT SKIDOR OCH ÅKT  -PULKA HAR VI OKSÅ ÅKT.

Nyårsafton firade uppe på kullen med Björn, Monica, Lasse Amanda Molly, Victor, Calle Kattis Peter, Camillo Mathilda, Linda, Oskar , Linus,  Pelle, Hanna, Amanda, Lovisa, Elis, Maria Putte Emilia Paulina Kamilla Dea. ”012 inleddes med sjukt mycket snö – 130 cm. Temperaturen har pendlat mellan -2 till – 20.

Sportlov 12

Det ha varit ett superlov med mycket skidåkning & tolkning. Emilia & Paulina åkte upp med Ingrid & Leif, Pelle Hanna, Amanda, Lovisa & Elis var här + Björne & Monica. Vi har afterskiat mycket & lekt lekar. Alla har åkt slalom hela veckan. Vi har nästan åkt ALLA backar. Storgrova var favoriten.

Vi har bygt en snö borj som vi lektä i mykät. Det var jätemyje snö övär ås och vi har haft en jeterolig fest. Kramar emilia. Farmor/farfar, Elis, Amanda, Paulina, Lovisa

Sportlov 2012 fortsättning …. Torsdag 1 mars

Tack Elis och Emilia för att ni fixade en rolig fest för alla i torsdags eftermiddag. Dansstopp, drinkar, chips, hela havet stormar o skoj.

Amanda Lovisa och Paulina och jag (Hanna) åkte i backarna och började från höger med ”pastorn” och kom till nationella. Sen  började det regna. Vilka härliga skidåkare. Vi åt lunch på Kittelparken gott.

BÄSTA SVÄNGEN ALLA BARN!22 – 25/3 2012

Gänget minns ”Molekyldoktorn”. Växlande väder, snö, regn, sol och blåst. Vi slog nytt vinderekord + 40m/s på toppen av klippfjället. Uppskattat gästspel av Calle och Kattis och deras ”kites”. En grym helg som vanligt. Tack Ewalds Johan Jocke

Påsklov 2012

Ett riktigt härligt lov med mycket sol, skidåkning och skoteråkning. Under påskhelgen  så var det många här.  Lasse, Amanda o Molly, Victor o Veronica, Calle 0 Kattis, Björn o Monica, Leif o Ingrid, Linda, Oskar o Linus, Pelle, Hanna, Amanda, Lovisa o Elis.  Självaste  påskafton började med grävande  till påsklunchen  som skulle tillbringas uppe på fjället. Pelle, Amanda, Oskar, Calle, Kattis och Leif hjälpte till och gräva. Efter det så fortsatta alla förutom Leif upp till sadeln. En härlig tur med fin åkning ner. Lunchen var riktig härlig! Sol, sol, sol Micaela och Liv kom och åt med oss . Mycket tävlingar och äggletande blev det också. Dagen avslutades med härlig räkfrosse middag och bild/filmvisning. Dagarna efter spenderades i backen och på Rissjön. På Rissjön var alla med förutom Oskar, Linda, Linus Björn o Monica. Elis fick största fisken!!! Hanna, Amanda o Calle gick upp på en minitopp brevid Risfjället. Tisdagen efter åkte Lasse, Amanda och Molly hem och några dagar efter det åkte Cale, Kattis, Victor o Veronika hem. Vi fick många härlig dagar. i backen med korv o Hamburgare grillning och sol Efter att alla åkt hem stannade Pelle, Amanda, Lovisa och Elis kvar i ca en vecka. Kramar Lovisa, Elis, Pelle, Amanda som skrev.

Sommarlov 2012

Först kom Leif och Ingrid upp, två väckor senare kom Maria, Putte, Emilia o Paulina upp och ungefär en väcka senare kom Hanna. Vi har haft underbara dagar tillsammans och gått på många turer. Vi har gått uppför Kittelfjälls toppen med Putte, Emilia, Paulina, Pelle, Lovisa och Amanda. Första gången för Emilia och Paulina. Spöregn och fel väg på nervägen men ändå en bra o kul tur. Senare åkte vi till Norge och Vapstälven. Vi fiskade, åt potatismos(!) och hade det trevligt. Paltdagen på bygdegården var jättebra. Alla åt palt och tyckte det var gott. Även en minigolfrunda hans med, En ridtur hans med och alla red förutom Elis och Pelle som var och fiskade. På söndagen så gick Pelle, Amanda, Lovisa, Elis, Putte, Emilia och Paulina upp i Tvärån. Många plurringar och dopp bjöds det på . Senare på kvällen åkte Maria, Putte, Emilia och Paulina hem. Vi fiskade, mös och hade det trevligt. Tor – Fre var vi Saksenstugan. Vi uttrade mycket och fick stora fina fiskar (19 st 6,5 kilo). Sista dagen gick vi upp i Grantonskalet. Härligt fast stormigt.

Vi har haft mysiga dagar med hästar som grannar och fiske.

Ginrummy ”SM” varje kväll. Elis har lärt sig den här semestern. Hälsningar Amanda, Lovisa, Elis Pelle Hanna

Sommar 2012

Vi (Ingrid och Leif) kom upp dagen före midsommarafton. På midsommarafton var vi vid bygdegården där det var musik dans och kaffe med prinsesstårta. Leif och Jan presenterade  boken och sålde böcker och pratade hela festen. Väldigt lyckad dag. Böckerna har sålts väldigt bra (slutsålda). Vi var i Norge några dagar och fiskade torsk och makrill. Maria Putte Emilia Paulina var här 1,5 vecka då vi gjorde olika utflykter och fisketurer . Pelle och barnen kom upp några dagar senare och aktiviteterna fortsatte. Maria med familj åkte hem och och Hanna kom upp och var här en vecka. Marianne och Lasse kom  upp på Leif födelsedag. En bra sommar (7 veckor i Kittelfjäll) med skapligt väder och inte särskilt mycket mygg.

2012-10-14 – 10-21 Leif och Ingrid var här. Eljobb i 2 dagar med nytt proppskåp. Leif arbetade mest sedan åt Bajen och skickade massor av mail Ingrid promenerade ibland även Leif. Tittade på nya hus, lämnade böcker till PB och småpysslade. Calle & Kattis var uppe och målade lyfte förråd och fixade. Vackert på fjällen

Höstlov 2012 Leif, Pelle, Amanda, Lovisa och Elis var uppe 5 1/2 dagar under höstlovet. Det var mycket snö och 2 – 9 minusgrader. Vi åkte mycket madrass och på söndagen åkte vi bår. Vi spelade kort varge kväll och såg en lavskrika som vi matade med bullar. Det blev många turer till affären som vanligt. Vi hade en härlig grillkväll vid grillplatsen med pumpakungen. Lovisa Elis Amanda

Nyåret 2012 – 2013

Ingrid Leif Pelle Hanna Amanda Lovisa Elis Maria Putte Emilia Paulina och Isabella Oskar Linus Linda var här och och Isabellas första gång. Vi har åkt mycket skidor och skoter . Bella vände sig för första gången från rygg till mage.

Något mulet väder ca -1 – -3 grader och dimma. Vattnet i bastun frös men kom igång näst sista dagen. Rekord på nyårsafton, 29 pers varav 27 sittande och åt samtidigt. Längdtävling i 3:ans spår med blåbärssoppekontroll. Putte & Marias bil blev stående vid hotellet så en extra tur till Storuman blev följden.

Sportlov 2013

I år var Hanna, Pelle, Amanda, Lovisa, Elis uppe. Emilia, Paulina var här med leif och Ingrid. Ingrid (mormor) var uppe och Linda för första gången. Pelle kom på slutet. Dåligt väder med blåst och stängda liftar, men emellanåt sol. Vi har tolkat, åkt längdskidor och bakat. Härligt – Kittelfjäll – myspyspromenader – härliga barn. PS saknar inte skidorna. Ingrid. Vi har varit på afterski åkt mycket skidor och ankarliften var stängd typ till slutet av veckan men vi har åkt mycket skoter.

Tack snälla familjen Ewald

Jag gjorde Kittelfjällspremiär den här veckan och haft ett fantastiskt sportlov. Jag ”rullar” imorgon mot Stockholm då vi fått så mycket goda bullar, tårtor, semlor och mat hela veckan. Det har varit blåsigt i backarna men jag har kämpat mig ner för skogsbackarna med barnens hejarop och pepp. Med mycket rumpfall och trädkramen åker jag hel och glad hem. Tack för en fantastisk vecka.

PS Heja Anton Ewald Mvh Linda Persson

Sportlov 2013 Anton Ewald vidare i melodifestivalen

Jag, Linda och barnen åkte upp till Kittelfjäll med stopp och övernattning i Sundsvall på vägen. Väl uppe och bilen tömd på väskor började Linda och jag skotta oss fram till dörren  till Lillstugan, tiill Bastun, och slutligen ner till pumpen. Vi bestämde oss för att försöka sätta igång vattnet till övriga gänget kom fram. Öppnade locket och med telefonen i ena handen, Leffe i luren och Linda som assistent lyckades vi efter ett par timmar med den omtalade vattenpumpen. Så nu kan vi det; ”Hanna kan självveckan” – (citat från Linda) Körde också upp på loftet med skotern själv och till affären med Linda som passagerare. Amanda, Lovisa och Elis hyrde snowboard – så duktiga.

2013-03-14/17 Återigen har vi lyckas ta oss upp tillsammans för att få njuta av en intensiv långhelg i den fantastiska naturen i Kittelfjäll. Två dagar med kanonväder kröntes med en episk tur på Risfjället. (mötte ett par förvånade Heliskiers på vägen upp) Söndagen bjöd på låga moln vilket ledde till att den planerade Catturen ställdes in. Med rejält slitna muskler packar vi oss iväg och vill tacka the Ewalds för gästfriheten. Vi längtar redan till nästa år… Jocke/Johan/Adde

PÅSKLOV 2013

Det har varit en härlig påsk och alla var uppe: Pelle, Hanna, Amanda, Lovisa, Elis, Maria, Putte, Isabella, Paulina, Emilia, Linda, Oskar, Linus, Ingrid och Leif. Björn och Monica och Calle och Kattis var också här. Det har varit ett mysigt lov med något blåsigt väder men på påskafton så var det soligt och härligt. Alla satt uppe i gropen på fjället och sedan kom Roffe och Berit med familj också. Mat och lekar hela dagen och en fantastisk avslutning med god middag. Resten av lovet har bestått av härlig skid och snowboardåkning (första gången) och skoter och fiske KRAMAR

Sommarn 2013  Elis Lovisa Amanda Emilia Paulina och Isabella. Pelle Hanna Maria Ingrid Leif har varit här. Linus var också här men åkte hem efter en vecka, när Emilia Paulina Isabella kom. Det har blåst mycket. Vi har också vart i Saksen och fått 39 fiskar.

9/8 – 13

Efter många inbjudningar till det älskade Kittelfjäll, blev det äntligen av .. Under en vecka har jag båda fått njuta av det bästa tänkbara – med gästfrihet och strålande väder. Myggen har lyst med sin frånvaro, ett enda knottbett…. Guidade turer på fjäll och dalar. God mat och egen liten stuga. Ja ALLT har varit till full belåtenhet. Tack Ingrid och Leif för en underbar sista semestervecka. Kram Liisa

20 augusti 2013

Det här hade antagligen inte skrivits om det inte varit för John Jonssons kor. En bild av dom gjorde att vi fick kontakt. Något som ledde till den gemensamma boken om Kittelfjäll som vi gav ut 2012. Och som blev till en för mig viktig och givande vänskap. Tack Ingrid och Leif för de år som gått och för alla garanterat fina år som kommer både i Kittelfjäll och i Stockholm. Jan Thomasson

Sommaren 2013

Vi var uppe 2 veckor i juli och 3 veckor i augusti. Första veckan vi var här var Amanda, Lovisa, Elis och Linus med oss och sen kom Pelle Hanna och Maria med flickorna. Full fart. Efter bröllopet på Gotland åkte Leif Ingrid och Liisa upp en vecka. Sen körde vi henne till Vilhelmina. Sen har det varit jobb och pyssel men även utflykter och trevligheter. Vi har grävt ner en ny vattenslang till bastun och fällt träd och installerat diskmaskin. Gräsklippningen sköttes till stora delar av 4 hästar. Vi var även i Saksensjön och skruvade fast skorstensröret och tvättade fönster och plockade hjortron. Vi har åkt helikopter och varit på Dikanäs höstmarknad.

Höstlovet 2013 Ingrid, Leif, Maria, Putte, Isabella, Emilia, Paulina, Pelle, Amanda, Lovisa och Elis. Vi har haft snöstorm och regn. Vi hadde halloween fest med spökvandring.

Nyår 2013 – 2014 Då var Pelle, Hana, Amanda, Lovisa, Elis uppe. Med sällskap av Oskar, Linus Paulina Emilia Isabella Maria Putte Ingrid och Leffe. Vi firade nyår uppe hos Björn och Monicas hus. Sköt en massa raketer och god mat. Hälsningar Elis Lovisa Pelle Hanna Amanda Puss puss

14 – 17/3 – 2014

Tack Ewalds för en grym helg. Det började i stormens tecken och slutade i strålande sol. Skoter, fiske, toppturer, bastu och lössnö. Recept på en lyckad helg. Tack Johan Engberg, Jocke, Adde

Påsken 2014  Alla var här (Amanda kom först på långfredagen). Trevligt, trångt, trivsamt. Middag hos Björn o Monica på långfredagen och firade Monica 65 år. Sedvanlig lunch på fjället (bakom Björnkullen)  med sill grillning tårta och lekar. Middag för alla här nere. Mycket åkande i backen. Ingrid o Leif, Linda Oskar Linus, Maria Putte Emilia Paulina Bella

Sommar 2014 Vi var här en vecka i juli och hade superfina dagar. Kalle lärde sig kasta med flugkast. Vi gick till Grönfjäll, tältade vid sågen, Gubbselet mm. Kalle och Leffe rensade fisken och byggde trädkoja. Ingrid och Kalle byggde stenåldersbyar och spelade det väldigt komplicerade spelet Labyrint. Vi lyckades alla tre trassla ihop många flugkast som Leffe tålmodigt redde ut. Jens avslutade med en halvkilos öring mitt på dagen i sol o 25 grader i Gubbselet. Ett jättestort tack till Leif o Ingrid för en jättemysig vecka i Kittelfjäll. Kalle, Mia, Jens

Sommar 2014

Maria, Putte, Emilia, Paulina, Isabella Ingrid Leif Kamilla, Viola och Dea var här (glömde Tea). Det har varit jättevarmt och många badturer. Det blev också Lebbin de var så jobbigt när det var såp varmt och på vägen ner så böörjade de regna. Vi stannade vid toppstugan en stund och jag (Emilia) tappade en tand! Vi har fiskat några gånger. Dea Leif Putte och Paulina åkte till Saksen på kvällen och skulle fixa någon. De såg både solnedgången och soluppgången. Det har inte varit så mycket mygg fast ändå mycket myggbett. Efter en vecka åkte Kamilla Dea Viola Emilia Paulina Isabella Putte och Maria hem. Det har varit en rolig vecka här.

Sommar 2014 Efter en fest i Östersund (14/6 Björn J 60 årsfest) kom vi till ett blåsigt  kallt Kittelfjäll. Vi målade badrummet och annat pyssel. Midsommarafton var vi på bygdegården och Leif o Jan presenterade boken. Kallt och regnit snö på fjällen. Vi gjorde några utflykter med Jan och Eva-Liisa. Dom var också här på midsommaraftons kväll.  Vi for hem 27/6 och sov över hos Kjell-Ove och Ingrid och den 28/6 hämtade vi Linus i Leksand. /0-årsfest hos Mats 3/7 sen kom Linus och följde med oss upp hit. Pelle och Hanna var här och firade Pelles 40-årsdag. Mycket utflykter  och fiske bl.a. Saxensjön. Jättefint väder – inga mygg men lite broms och svea. Pelle m familj åker till Norge och fiskar – massor av fisk!! Jens Mia o Kalle här en vecka blandat väder. Maria m. familj + Kamilla m. familj en vecka också med den värsta värme vi har upplevt här uppe. Vi har plockat mycket hjortron och fått fisk.

Juli 2014 Kamilla, Dea, Viola & Tea. Vi har haft en fantastisk sommarvecka här. Otroligt varmt & skönt vilket har resulterat i massa bad och sol. Vandring, fiske, goda middagar mm mm Vi vill hit snart igen! Kramar från oss.

Höstlov 2014 På höstlovet var Lovisa, Amanda, Ingrid, Leif, Emilia, Paulina Isabella, Maria, Putte här. Det var snö och blåst, men även en solig och fin dag. Det har varit tävlingar  och lekar, bastubad & goda middagar. 2:a kvällen gjorde Amanda och Paulina mat. Dagen efter Lovisa och Emilia. Maria, Putte Ingrid och Leif fick också laga mat. Vi har spelat mycket kort, det har blivit många turer till affären. Det har varit en superrolig vecka. Tack och hhej! Hälsningar Amanda, Ingrid, Lovisa, Emilia, Paulina, Leif, Maria, Putte, Isabella. Nu måste vi säga farväl ”snyft”. Vi längtar till nästa gång vi kommer upp. Det har varit jättekul. Emilia och Paulina var och borstade hästarna (mysigt) Hej då.