Leif Ewalds hemsida

Övrigt

Kittelfjäll 2000 – 2009

Nyår 1999 – 2000 Millennieskifte.

Ingrid skrev:

Vi som firade var Pelle Hanna Amanda + Ingrid o Leif + fam Ewald från Gotland. Amanda är med för första gången. Hon fyllde sex månader den 28:e december. Resan hit gick jättebra. Vi sjöng i bilen och Amanda verkade må bra. Amanda ha åkt pulka väl nerbäddad, men annars har hon varit inne mycket för hon har varit lite förkyld!

Sportlov 28/2 – 4/3 – 2000

Calle i full fart på snowboard

Björn pustar ut

 

 

 

 

 

Calle, Maria med gäster spelar kort i lillstugan

Jag & Maria var uppe och tog det lugnt… Calle med vänner bodde i lillstugan & Björne, Monica & Victor var uppe hos sig. Vi hyrde skoter 2 dagar och var på några rundor. Vi fiskade (Maria fick 3 st). Vi åkte skidor, jag på längden & Maria utförs, Vi hade pubrunda, åt en massa god mat och lyssnade på dålig afterski musik mm. Vädret var växlande, sol ena dagen och dimma andra. Backarna var mycket bra!! 120 cm snö. En bra vecka.

Mars äventyr fre 24 mars – ons 29 mars. Pelle och Hanna var uppe med Sofie, Anne och Jocke

Man måste vara tacksam att Pelle & Hanna är enna sociala typer annars hade jag nog aldrig fått uppleva Kittelfjäll! Total stillhet med storslagna vyer ena stunden, vrålåk och omöjliga puckelpistar i nästa. Ni får vara rädda om ert fjäll – jag ser fram emot ett återseende……

Ännu en vecka har vi nu varit här, och som alltid har vi haft det helt underbart! En vecka med massor av sol, härlig skidåkning och total njutning! För Amanda var det här hennes andra semestervecka här i Kittelfjäll. Hon stormtrivs! Hon har provat sin blåa pulka lite försiktigt, väl fastspänd i det lilla säkerhetsbältet. Jag (Hanna), Sofie och Jocke har för första gången åkt telemark, det gick förvånansvärt bra!!! HIMLA KUL! Ses snart igen

?????????

Nu har vi varit här i 9 dagar , varav sju har haft strålande solsken. Jag (Jenny) har lärt mig att ta mig nedför skidbacken någorlunda samt att åka lift (även det någorlunda). Kvällarna har vi spenderat med att äta enormt god mat, dricka vin och spela spel. Bastun varje dag är inte att förglömma! EJ HELLER ETT SUVERÄNT HELIKOPTERLYFT TILL BORKATOPPEN – Jonas, Pelle och Richard.

Tack för en jättemysig och skojig vecka. Jenny o Jonas

Påsken jag, Ingrid,Maria, Ulf, Linda & Oskar – sol, sol, sol och lite snö. En upplevelse för Oskar med skoter & skidåkning , fiske & brasa vid ån.

]

 

Linda skrev: Han åkte slalom för första gången. Ett underbart väder & avkopplande semester. Snön var lite väl mosig & svåråkt men vi blev (lite) bruna i det soliga vädret som kompensation. Påsklunchen fick ätas här i stugan 20 pers! och påskmiddagen avnjöts på Kittelparken. Efteråt var vi på Boney M på hotellet, en upplevelse. Tyvärr regnade påskdagen bort men veckan var en total upplevelse och vi längtar redan till nästa år. /(Särskilt Oskar som fått sin livs semester)

4 Juli 2000 – 13 juli 2000

Nu är det sommar , nu är det sol …. och lite regn också! Hanna, Pelle och Amanda kom hit den 4 juli efter en lång resa. Vi åkte nattåg från Stockholm till Östersund, sedan rälsbussen till Vilhelmina. Där fick vi vänta några timmar på postbussen som tog oss till Kittelfjäll. Vi har haft en underbar vecka. Vi har varit på lite småturer som turen ner till ån, upp på loftet, upp genom konsumravinen och så var vi nere vid ån en kväll och grillade korv. En solig dag tog vi turen till Silisens lappläger, då var även Leffe och Ingrid med. Vi åt lunch i solen och bland myggen. Amanda är så glad hela tiden och hänger glatt med på alla strapatser sittandes i selen på ryggen. Vi var även denna dag vid ”stranden” och Amanda fick plaska och kasta flata stenar. Det älskar hon! Hon satte sig i det kalla vattnet med kläderna på och tyckte det var jättehärligt.

]]

Vi firade även Pelles födelsedag här uppe. Det var nog första gången Pelle var här på sin födelsedag. Samma dag kom Leffe och Ingrid upp och vi firade med tårta och bullar som Hanna bakat. Amanda har verkligen ” härjat” runt här, och att vara med farmor och farfar i lillstugan är jätteroligt. Hon har även bastat med mamma och pappa sittandes i sin badbalja!! När vi en dag var i Dikanäs hittade Amanda en leksaksgräsklipppare….. Den ville hon inte släppa så farfar köpte den åt ”lilla babsan”! En höjdarleksak! Nu har vi varit här i 10 dagar och upplevt en massa kul. Leffe och Pelle har fiskat och Leffe har fått storfångsten! Amanda har kastat stenar i ÅN men vill helst hoppa i själv… Vi ser fram emot nya äventyr… Hanna, Pelle Amanda

Nyår 2000 – 2001

Ingrid, Leif, Maria, Kamilla, Emilie. Vi hade en strapatsrik resa upp, Snöväder med urdålig sikt  8 tim till Sundsvall. Vi stannade hos Gunnar och Bodil i Sundsvall och fikade på kvällen. Vi fortsatte sedan till Ramsele där vi sov över på ett hotell. – 28 de första dagarna – strömavbrott 7 tim – fruset vatten i 2 dygn. Vi hade en jättetrevlig nyårsafton hos Björn och Monika – 20 pers. Efter ett par dagar blev det varmare. Vi åkte skidor på längden och i backen. Skottade av taken – det var över 1 m snö.

Det här har varit en av de bästa veckorna i mitt liv! Lars Pålsson har varit i mina tankar dagligen. Tack för en världsakul semester. Kramar Kamilla!

 

]

Amanda prövar backen

Leif utanför den snart klara bastun

 

 

 

 

 

 

 

 

Påsken 2001 fick följande omdöme: Ska man överträffa varje år hur bra allting har varit tar orden tillslut slut. Men i alla fall har snön aldrig varit så bra och vädret så fint samtidigt. På påskafton var den traditionella lunchen i ”backen” på fjället.. Sedan middag här, renstek och gratäng- mums!! Vi har som vanligt åkt skoter och fiskat och åkt skidor. Oskar gick i skidskolan och tar sig nedför både Granen, Åsen och nationella. Vi längtar redan tillbaks till nästa år och hoppas att väder och snö blir lika underbart då. Syns om ett år om inte förr!! Linda, Ulf & Oskar

Maria och Kamilla var också med och Björn och Monica hade besök av Eva och Christer

 

 

 

 

 

Påsklunch uppe på fjället]]]]

Och på kvällen påskmiddag som vanligt…

Björn, Rolf, Eva, Christer och Berit

2001 var Kristina och Janne förbi.

Öring, spelhåla, och palt. The same procedure as last year!

Röjning för nya liften

Vår utsikt

2002-01-04

Tack Ewalds för en Mycket trevlig (men kall) nyårsvecka. Snart dags för att lämna de 30 minus C för 30+ C. Jocke

Påskhelgen blev som oftast intensiv

Nu var det ca 7 år sen sist och precis lika dålig på åka skidor e jag fortfarande. Men jag tog mig ner. Med hjälp från Oskar förstås. Vi ramla lika mycket men han va nog lite bättre ändå. Å måste tacka för all god mat, Ingrid e ju som kung i köket! Leffe lärde mig ett nytt kortspel (även om Uffe inte va så snabb). Men nu går bussen hem å de känns lite trist, så tack för allt å hoppas jag får följa med fler gånger. Typ om 7 år så ni  inte tycker jag blir för jobbig (hörde att dom i backen va lite småtrötta på mig) Kramar Nedia

Påsk 2002

Anna-Karin, Anders, Axel, Emil och Oskar från Tofta lånade stugan 22/3 – 28/3 . Sen bodde dom hos Björn och Monica över påskhelgen. Leffe och Maria bodde i lillstugan. Fint väder. På skärtorsdagen kom Ingrid (flög till Vilhelmina) + Linda, Ulf, Oskar o Linus. Björn, Monica,, Lasse, Calle, Viktor var uppe med diverse kompisar. Calle jobbade hela säsongen på hotellet. Blandat väder.

Monica och Lasse

Oskar och Mikaela

Ulf, Oskar och Linda

 

(Linda) Trots blandat väder så har vi hunnit med alla ”obligatoriska” utflykter och aktiviteter, påsklunch på fjället (grävning av Ulf & Lasse), Påskmiddag på Kittelparken, skidåkning i backen naturligtvis, och fisketur på skotern (Oskar & Leffe). Middag på Granen och fiskmiddag hos Björn och Monica. Däremellan har det promenader och After Ski. Vi vill inte åka hem och har redan börjat planera nästa års vistelse (samtidigt som tomtköparplaner börjar gro) Linus första Kittelfjällsresa firade han med att kravla och lära sig sitta själv! (6,5 månader gammal). Oskar gick i skidskola och klarar knappliften själv och föredrar att åka i krångliga skogsspår i stället för vanliga backar. Tack för en underbar semester och vi ses snart igen. (Glöm inte att Lasse och Uffe skall skotta av Borkan, fast helst inte …)

Oskar och jag myser i backen

]

Sommaren 2002

Jens och Mia skrev. Tack för en sanslöst fin vecka i Kittelfjäll! 25 grader varmt, massor med harr och öring i ån och Bergsjön och trevligt sällskap av Leffe, Ingrid, Pelle, Hanna, Amanda o Lovisa. Mia har premiär gått på Kittelfjället, vi paddlade från båthusen till Bergsjön o Bergsjön runt och vi hann med ett par sena fiskekvällar. Jens stukade foten och hade en bra ursäkt för långa sovmornar och lata dagar vid stugan. Vofflorna på Kittelparken var finfina och avslutningsmiddagen tog vi med oss Leffe och Ingrid på Granen. 

Ingrid skrev dagbok varje dag.

Måndag 8/7 Pelles födelsedag. Pelle Hanna Amanda Lovisa o Jens o Mia hade kommit 6/7 Vackert väder – vi kommer mitt på dagen (vi har sovit i Junsele) Tårtkalas på em. Jens o Mia har varit på K-fjällstoppen. Jens vrickade foten på nervägen så deras planer fick ändras. Vi fick en god fiskmiddag som Pelle, Jens o Mia hade dragit upp kvällen innan.  Senare åkte Leffe Pelle Jens o Mia till Bergsjöån – mycket fisk.

Amanda med snögubben

Tisd 9/7 Lugn fm pyssel och städning. Amanda och jag plockar blommor. Varmt inga mygg. Går och tittar på tomterna mellanlandar på Kittelparken (Amanda hungrig). På em åker Pelle m fam + Jens o Mia till stranden av Fättjaur. Leif och jag går konsumravinen upp o ner. Vi grillade fisk för Leif Jens. Bra med fisk.

Pelle och Amanda målar

Bastubyggare

Onsdag 10/7 Varmt inga mygg. Jens och Mia åker ut och paddlar hela dagen Bergsjön runt. Vi övriga går ner  till Sågen och grillar korv och kokar kaffe. Hanna o Lovisa går hem men Leffe, Pelle o Amanda åker ut med båten en sväng. Då Jens och Mia kommer hem åker vi ut till hembyggdsgården och fikar. Vi spelar TP. Jens, Mia Leif o jag går ner till ån och fiskar.

Torsdag 11/7 Varm inga mygg. Lugn morron med pyssel och lek med Amanda. Vid lunchtid åker Pelle med familj hem – dom skall på bröllop på lördag. Jens har fortfarande ont i foten. Mia jag och Leffe går upp på Lebbin och ner vid hotellet. En jättefin tur. Solsken lite blåsigt varmt. På kvällen går vi Jens, Mia, Leffe och jag och äter middag på Granen. Gott och trevligt.

Fredag 12/7 Jens och Mia åker hem tidigt. Det regnar hela förmiddagen. Pyssel och jobb – snickra städa sy. Slappt och div sömn. På kvällen en promenad till Umekullen.

Lördag 13/7 Halvbra väder inga mygg På fm åker vi till Hamreby i Dikanäs. På em går vi upp på Björnkullen för att undersöka kantarell och hjortronläget. Runt Björnkullen och sedan hem.

Söndag 14/7 Fint soligt. Vi tar båten och plockar på myren vid ån. Sen ner till Bergsjön och går bort till myren och plockar hjortron. Mycket hjortron – 4 kg – men jättevarmt. Jag trodde jag skulle svimma. På kvällen går vi till Kittellparken och tar kaffe o glass med bär.

Måndag 15/7 Efter lite pyssel och besök i konsum åker vi ner med båten och kollar hjortronen på myrarna vid Saksensjön. Båten i Saksen startade inte men vi rodde – underbart på sjön. Leffe fick 4 fiskar vid utloppet. Vi plockade 2 kg hjortron. En kanondag.

Tisdag 16/7 Hemmapyssel. Leif snickrar och jag läser mm. Vid lunchtid går vi till hembygdsgården och äter palt. Fint väder- vi satt ute. Gott med palt men det räcker med en gång per år.. Promenad hem förberedelser inför middagen – fisksoppa och hembakt bröd. Lite städning också. Kl 19 kom Berit o Rolf hit – roligt att dom kom hit. I morgon ska vi plocka hjortron.

Onsdag 17/7 Molnigt. Vi åker ner till ån med Rolf o Berit och plockar hjortron. Jättemycket. På kvällen middag hos Rolf o Berit. Ett par små regnskurar.

Torsdag 18/7 Molnigt med liten skur – uppsprickande. Sol på em. Rolf Berit och vi gick upp vår väg mot fjället – Björnkullen och plockade hjortron på och runt leden. ”Bara” ca 2 kg. Hem – satt en stund och drack vin och skålade för Rolf o Berits 38-åriga bröllopsdag. Kokade hjortron. Lasse och Majan kommer vid 16-tiden. Middag – en kvällspromenad till tomterna och Kittelparken. Vi träffar Berit o Rolf.

Fredag 19/7 Vi åker till Grönfjäll och går in i dalen. Fika vid bron. Fint väder och en överdådig lunch fjällunch – ostar och vin. På kvällen äter vi middag hos Rolf o Berit.

Lördag 20/7 Soligt och varmt (som vanligt). Leffe, Majan o Lasse tar Båten till Bergsjöån. Rolf, Berit och jag tar bilen. Berit och jag plockar hjortron övriga fiskar, eldar, fikar. Vi äter lunch – grillar korv och myser. Hembygdsgården och handling. Vi grillar alla här hemma. Vi spelar TP sen.

Lasse och Marianne skrev: Tack för härliga dagar  med sol och värme. Lillstugan bokar vi gärna igen, vi har trivts så bra där alla tre. Vandringen till Grönfjäll var underbar samt båtturen hos bävrarna. Vi hoppas att snart få återvända.

]]

 

 

 

 

Roffe Berit Leffe o jag går upp konsumravinen över loftet och plockar hjortron på myrarna runt leden. Det var en underbar dag – varmt och soligt – inga mygg. Vi plockade ca 5 kg. Vi åt middag hos Janssons – trötta.

Måndag 22/7 Jobbardag.

Tisdag 23/7 Jobbar fm Henriksfjäll – lilla lagunen och badade. Kittelparken på kvällen.

Onsdag 24/7 Hembygdsgården och fika. Leffe jag Berit o Rolf går upp på Lebbin. växlande väder men inget regn. På kvällen var Rolf o Berit här och åt räkor och paj.

Torsdag 25/7 Berit o Rolf åker hem – trist. Bra väder men ej strålande sol. Vi gick konsumravinen och plockade kantareller. Sen över kullarna. Vi fick ca 2 – 3 liter svamp.

Fredag 26/7

Hemma hela dagen förutom konsum och posten. Leif snickrar och jag klädde om fotöljen. På kvällen var vi på Kittelparken och åt WB-snitzel – gott. Jag hade lite ont i foten sen svamputflykten.

Lördag 27/7 Vi hade tänkt åka till Saksen men det blåste för mycket. Vi gick ner till ån och över bron och fiskade och plockade hjortron. Vi gick över kullarna. En fantastisk utsikt. Kokade hjortron.

Söndag 28/7. Efter frukost åkte vi till Saksensjön – strålande sol – jätteskönt. Motorn fungerade inte så Leffe fick ro till stugan. Vi plockade jättefina hjortron på småmyrarna nära stugan. Sen rodde vi utter bort tillutloppet. Leffe gick upp i ån och fiskade – 2 st – och filmade fallet. Jag plockade hjortron. Det fanns massor. Hem till stugan – mat vila. Vi tog båten igen och rodde mot utloppet. – ingen fisk bara ett par hugg. Kokade kaffe och kastade en stund vid utloppet. Rodde hemåt – Jättekul 10 fiskar – över 3 kg. Hem kl 23 – 18 grader varmt – inga mygg och jätteskönt. Vi rensade fisk och sen ost o kexfest. Sova.

Måndag 29/7 En skön morgon men blåsigt. Ett äventyr att ro över sjön. Ganska läskigt. Vi kom hem vid 12-tiden. Konsumbesök, hjortronkokning, snickring. God middag och TV-kväll. Vackert väder.

Tisdag 30/7 Vi gick uppför konsumravinen på kantarellplockningstur sen över kullarna. Vi fick en hink. Pyssel och jobb.

Ingrid och Leif på Björnkullen

Ett och annat moget att stoppa i munnen

 

 

 

 

 

 

 

Onsdag 31/7 Varmt och soligt på dan sen åska och häftiga regnskurar Jag städade huset – gäster. Tvättade de fönster som var kvar – handlade och förberedde maten. På kvvällen kom Ivar o Katinka och åt – trevlig kväll.

Torsdag 1/8 Sista dagen i Kittelfjäll i sommar. Lite vemodigt. Det har varit en jättebra semester. En liten tur för att se om liftjobbarna kommit  – ryktet sa det men nej. Konsumbeök och fika på Hembyggdsgården. Vi städade fiskeförrådet och ägnade oss att slå gräs. Trötta packade vi också.

I slutet på oktober var jag, Ulf, Linda, Oskar o Linus här. Vi tänkte vi skulle få se den nyinköpta tomten utan snö, men se det fick vi inte. Vi har trampat omkring på tomten och drömt samtidigt som vi eldat ris varvat med snöbollskrig. Linus har kontrollerat all köksutrustning och även prydnadssakerna fick sig en genomgång. Vi har i alla fall haft det väldigt mysigt. Oskar tyckte att mamma och pappa kastade för hårda snöbollar.

I december åkte jag och Björn upp några dagar för att fixa på husen – mest bastun. 50 cm snö och vi fick vara med på invigningen av Jan Express liften

]

 

 

Tore Grahn och Carl-Johan Evers höll tal och det skålades. Mycket trevligt men tyvärr gick liften bara några få meter. Allt var inte riktigt klart.

 

 

Nyåret 02 – 03

Ingrid och jag var här, vi firade nyårsnatten hos Björn o Monica, Rolf o Berit var också med. Temperaturen pendlade mellan -20 och – 30. Vi åkte  i backen några gånger och invigde nya liften. Vissa dagar blev det bara promenad. Problem med elen så vi har haft det kallt även inne ibland.

28/2 – 03 Sportlov

Leif, Ulf o Oskar  var här på sportlov, men döma av vädret  kund det lika gärna var påsklov. Mycket sol och dagsmeja i backarna som tagit hårt på snölagret. Vi har åkt skidor varje dag , mellan kl 9 – 16: Oskar har gått i skidskola., börjar bli en duktig skidåkare, åkte bl.a nationella från nya liften till gamla liften utan att ramla eller stanna och vila. Oskar och morfar var till Sakensjön och fiska. Fångsten blev 20 väldiga rödingar och en öring. Detta är viktigt för Oskar: Oskar fick 14 firrar morfar fick 7 st firrar. Tack igen Kittelfjäll.

4/4 2003

Efter fyra års uppehåll har vi åter  haft en trevlig vecka i Ewalds toppenstuga, nu med stugan full av barnstoj och och skoj. Amanda har själv kört från släpp två.- Lovisa somnade i släden och efter afterskin på hotellet. Ingrid tog taxi till Lycksele sjukhus (gallstensanfall). Sol blåst och stormvindar. Omväxlande vecka. Två triss och en stege avslutar sista kvällen. Tack för en vecka i Kittelfjäll. Ingrid och Berra.

5/4 – 03

Vi vaknar idag till strålande sol, vindstilla, om man jämför gårdagens storm. Idag skall vi åka hem efter 3 veckor. Vi känner oss inte mätta på på varken sol eller skidåkning…. kunde gärna stanna ett par veckor till. Första veckan var vi mest inne . Lovisa och Amanda var sjuka, hostade och hade feber om varandra. Vi fick åka till Vilhelmina vårdcentral på ”utflykt” en dag. Farfar var uppe några dagar den veckan och busade och berättade för Amanda om Klimp, Klamp och Klump. Klimp, Klamp och Klump har hittat på bus lite då och då under semestern. Vädret var under den första ”sjukveckan” inte det bästa. Det regnade, blåste och var mulet varje dag. Småtjejerna började tillfriskna till första helgen då Jonte, Karro och Vilgot kom på besök. Dom kom på lördagkvällen och vi bjöd på hembakt bröd och äppelkaka. Härligt! En ny vecka!

Vi åkte skidor, passade de små , varvade aktiviteter med barnpassning. En dag var det hyfsat väder, då var vi alla i backen nästan hela dagen och vi grillade korv till lunch. Amanda började ute den veckan att åka skidor. Till en början så verkade hon inte så väldigt intresserad utan hängde mest i armarna på pappa när han försökte lära. Pelle och Jonte åkte en dag längdskidor till Saksensjön och fiskade. Dom kom hem med ett gäng små rödingar. som vi rökte till afterskin på eftermiddagen. Vi åt mycket god mat hela veckan och trotsade vädret genom att vara ute varje dag. Lovisa var till en början lite ”rädd” för vilgot men mot slutet av veckan kom dom riktigt bra överens.

Sista veckan närmade sig. Mamma och pappa (Ingrid o Bertil) kom upp! Vädret verkar bli bättre, tjejerna är friska . På snöfronten ser det också mycket bra ut. Det har snöat och varit lite kalltså den nya snön ligger kvar. Den här veckan har vi varit i backen varje dag. Amanda är verkligen på gång med skidåkningen . Hon började åka själv  i mitten av veckan. Själv nedför barnbacken! Sen åkte hon även nedför ”släpp 2” helt själv!! Jag sa till Amanda att jag måste nog hjälpa dig nedför den branta backen… Amanda svarade – Nej jag kan själv! Ok! Då är det bara å åk!!

Mamma har tyvärr tillbringat att par dygn i Lycksele så det blev lite ”avslaget” men kom tillbaka med friska tag så allting gott. Lovisa har röjt i varenda hörn, låda, skåp… och öppna spisen! Den drogs hon till som en magnet, Släckt eller tänd. Lika spännande. Vi har haft med oss träpulkan till backen varje dag och den har Lovisa sovit gott i. Dagarna i backen avslutades den här veckan på afterski på hotellet där Amanda och Lovisa släppte loss ordentligt. Lovisa har under de här veckorna börjat gå på riktigt. Hon går mer än hon kryper. Det har Lossnat ordentligt!

Hej å hå, snart kommer vi hit igen! Tjingeling! Hanna, Pelle, Amanda o Lovisa.

Påsk 2003 12/4 – 20/4

Det har varit ett underbart väder  fast tyvärr snöfattigt. Backarna var mosiga men det gick hyfsat att åka i början av veckan. Ulf och Oskar har gjort 2 dagsutflykter till Tärnaby/Hemavan som hade mer snö än Kittel. Den nya liften blir ett lyft som kanske kommer mer till sin rätt då det är mer snö. Vi invigde vår nya tomt med bubbel  och chips å ett strålande solsken på långfredagen och detta med förhoppning att alla långfredagar blir lika bra. (Fast det blir väl aldrig som på 60-talet…) På påskafton åt vi lunchen i lilla ravin och solade oss i i värmen. Ljuvligt. PÅ kvällen åt vi på Granen, påskbuffé.

Oskar gick inte i skidskola denna gång men han kom snabbt igång med skidåkningen och kör alla backar, nu med parallell slalomsvängar.. Linus fick nöja sig med att åka vagn till hotellet på dagarna, men har varit fullt nöjd med det. Inomhus har han röjt desto mer. Alla skåp undersöktes… Grävandet stod Ulf & Putte för i år, men baren fick vi inte med oss upp. Den står redo för nästa påsk. Ännu en fantastisk påsk har förflutet och fastighetsägare  som vi är så kommer vi fira många påskar till på detta underbara ställe.

På snart återseende Linda, Ulf, Oskar & Linus

Maria var här och visade Putte hans nya semesterort & han verkar faktiskt trivas … Det blir nog återbesök redan i sommar. Maria & Putte.

Sommaren – 03 15// (kl 01:30) – 20/7 – 03

Nu är det sommar och sol …. och ca 30 grader varmt hela veckan lång.! Vi har badat och badat och letat efter svalka i skuggan. ”Båthus stranden” besökte vi nästan varje dag. Det var över 20 grader i vattnet, helt oootroligt! Amanda var helst i vattnet hela tiden, hon dök simmade och lekte. Med flytvästen simmade Amanda i strömfåran och ropade – jag kan simma, titta alla!! Lovisa trivdes bra hon också men hon är lite mera försiktig med vattenlekarna. Lovisa ”struttade” mest runt på stranden och pilade med stenarna, en och annan smakade hon på också. Några myggor har vi knappast sett till men vi har viftat och bråkat med ”brämsen”!

Pelle och jag tog en tur upp för ”lebbin” medan Amanda och Lovisa var hemma i stugan med farmor och farfar. Sista kvällen blev det fiske nera vid ån. Amanda fick lära sig och kasta med ett litet spö och det gick jättebra. Hon förstod precis hur hon skulle göra. Tyvärr ville ingen fisk nappa. Amanda hittade några ”princessflugor” i farfars flugask som hon fick. Vilken lycka! Efter en stund tröttnade Amanda på att fiska och fortsatte med sin hobby – att plocka blommor. Hon har plockat blommor som aldrig förr och så  många olika sorter det finns här. ”Blixtar och dunder”. Efter fisketuren och väl hemma igen började ett väldigt oväder torna upp sig  över Kittelfjäll. Himlen blev nattsvart och det dundrade bakom fjällen. Ovädret svepte över med blixt och dunder – vilken urladdning!!! Leffe har det inspelat på video ”Regnet det bara öser ner”

Lovisas favoritpromenad under veckan är utan tvekan  den lilla stigen mellan huset och bastun. Där har farmor och Lovisa gått oändligt många gånger

Nu är det dags att åka hem … En underbar vecka har vi som vanligt haft här uppe!! Tack och hej. Pelle, Hanna, Lovisa och Amanda

3 april 2004 

Jenny, Jörgen, Julia,Elin tackar er för en omtumlande vecka som pendlat mellan den absoluta botten och den absoluta toppen!

Påsken 2004

Vi minns underbara dagar i Kittelfjäll. Med husvagn har vi testat att campa i vinterskrud. Amanda har visat sig köra som Anja  i backarna. Amanda frågade ”varför åker du så sakta mormor”!! Fisket på Saksen blev inte så storartat trots färska maggots från men skoterfärden hem  med Leffe överträffade allt. Påskmiddag med hela familjen Ewald var utsökt. Likaså påsklunchen på fjället. Ett stort tack Pelle för att du med din entusiasm fick med hela gänget – ett minne för livet. Vi fick ytterligare  en livspresent presenterat – en ny liten Ewald på gång – set ser vi fram emot o önskar lycka till. Ännu ett stort tack till hela familjen Ewald – Ingrid och Bertil

26/3 – 11/4 – 04

Nu har vi varit här i 2 veckor och har som vanligt haft det helt … helt underbart!! Mycket skidåkning, Amanda har åkt som hon aldrig gjort annat. Kul med den nya barnliften i barnbacken.

Att åka skoter var för Lovisa och Amanda en riktig höjdare. Igen, igen sa dom varje gång vi stannade motorn. Det är förståss en höjdare för vuxna också….! Mysig påsklunch på ”Glada tuppen” uppe på fjället. Vi lärde oss en ny snapsvisa – i Kittelfjäll …. Äh! (Pelles) Tack och hej för den här gången!! Hanna, Pelle, Amanda och Lovisa

16/4/-04

Emilia & Paulina var här uppe för första gången. Vi har varit på olika utflykter. På dagarna till ån eller lappläger eller bara till konsum. Tack mormor och morfar för all barnvakt så mamma & pappa har kunnat ha lite semester.

Ses snart igen Maria Putte Paulina Emilia

Sommaren 2004

Ingrid och Leif var uppe i 4 veckor. Den första veckan var Berit och Rolf här och vi åkte på en utflykt på 3 dagar till Norge. Dönna – Heröy – Forsvik. En fantastisk resa – vackert väder och ett otroligt vackert landskap.

Amanda och Pelle kom upp och överraskade. Jag blev jätteglad

Kvällen innan födelsedagen så myste vi hos Björn och Monica

Maria Putte Emilia Paulina var här en vecka. Till Leffes 60-års dag kom Björn o Monica och Pelle o Amanda upp också. 60-års dagen blev en överraskning – badbalja vid ån (sågen). Dukat bord m stolar och partytält. Jättegod  mat – mysigt – roligt – vackert väder. Avslutning med rökt renstek framför brasan. Leif Pelle Amanda sov i tält vid ån.

]

Jag blev ivägkörd till Dikanäs på en massa skumma ärenden och när jag kom hem så gick vi till Sågen och där så ….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

blev det fin middag med badbalja så småningom

]]]

en alldeles underbar födelsedag.

Under hösten har Leif varit uppe 2 gånger själv och en gång med Ingrid för att göra klart bastun. Det lyckades nästan.

Nyår 2004 – 2005

Maria Putte Emilia Paulina + Emilie Kamilla Andreas var här och firade nyår. Calle & Kattis åkte vilse på Grönfjäll medskotern & vart räddade av fjällräddningen kl 01 på natten. Polis + fjällräddning & Putte & Lasse var ute och letade.

19/3 – 2005 – 27/3 2005 Påsklov!

En härlig dryg vecka har vi haft som vanligt! Elis var här för första gången. Amanda har åkt mycket skidor i år och tvekar inte för något. Det bästa var när Oskar och Amanda fick några härliga åk i backen tillsammans. På påskafton åkte Pelle, Amanda, Uffe och Oskar tillsammans på förmiddagen och så åkte dom över fjället hem. Lovisa har börjat åka också. Vi har åkt i barnbacken och hon kan åka själv över backen men behöver hjälp med svängen. Lovisa har lärt sig att vara utan blöja nästan helt och hållet. Hon bajsade på pottan för första gången. Härliga bastubad i nya basun. Tjejerna tyckte det var jättemysigt. Elis låg på golvet på en fäll och mös. Elis har hittat sina tår när han ligger på rygg. Han trycker in stortån i munnen. Elis har också vänt sig från mage till rygg för första gången. Kul avslutning på veckan när kusinerna Oskar och Linus kom med Uffe och Linda (på långfredagen). Härligt att bada balja tycker både vuxna och barn.

 

Vi åker hem med strålande sol (bästa vädret på hela veckan) Amanda gråter och vill inte åka hem … Kram Kram, Hanna Pelle Amanda Lovisa och Elis

Påsk -05 25/3 – 31/3

Vackert väder hela veckan!! Vi har åkt som sjutton i backarna. Framför allt Oskar men även Linus gjorde debut i barnbacken. Han kan nog bli farlig. Skrattade hela tiden och ville köra rally.

Påsklunchen var som vanligt kanon och ett kul inslag var (för oss) nyinförd tävling. Vi fick dock aldrig reda på vem som vann. Vi fick också inviga bastun som var helt fantastisk. Vi ser fram emot nästa år. Tack! Linda, Ulf, Oskar, Linus

PS Afterski (bastu) & before sleeping (badbalja) ramade in kvällarna till fulländning.

 

Sommarlov 29/7 – 6/8 -05

Härlig sommarvecka. Elis var här för första gången på sommaren. Vi har fiskat, grillat korv, plockat hjortron, åkt båt, Amanda har badat. Vi bodde hos Björn o Monica … Farmor, farfar i lillstugan och Maria, Putte och tjejerna i storstugan. Full rulle hela veckan. Härliga stunder i nya fina bastun. Hanna, Pelle, Maria – Putte tog en topptur en dag! Kul! Vi firade farfars födelsedag, och vår 5 åriga bröllopsdag sista kvällen. (Vi hade tänkt … vi åkte hem på torsdagen … men i Dikanäs träffade vi Maria och Putte.. och så vände vi tillbaka igen. Amanda hade gråtit hela vägen till Dikanäs att hon inte ville åka hem.. så .. Alla blev nöjda med att vi stannade ett par dagar) Pelle, Leffe och Amanda fiskade den dagen och Pelle, Putte och Leffe fick en massa fisk på natten. Tack och hej! Fam. Ewalds (tyresö)

Sommaren 2005 17/7 – 12/8 – 05

Vi hade mycket folk här! Kul! Pelle med familj och Maria med familj. Christina och Janne var här och bodde i Björn och Monicas hus. Roffe och Berit var naturligtvis också här. Leffe, Pelle o Putte fick ,mycket fisk. Maria Putte Pelle Hanna gick upp på Kittelfjällstoppen. Putte & Maria gick en dagstur från Grönfjäll & hem till Kittelfjäll : Putte tog en tur till Grönfjällstoppen & Maria väntade nedanför.

Nyår 2005 – 2006

Ingrid Leif Björn Monica och Lasse var här. Fint väder ca -10 – -15 grader. Vi hade problem med kylaren på uppvägen – 30 grader. Vi åkte mest längdåkningsskidor, vi var i backen en dag – för lite snö det var bara nationella som var ok. Vi åt massor av goda middagar och spelade kort på kvällarna. En kväll på Granen där det var fest med dans o levande musik. (första gången vi hörde Rädda Vojmån framförd av kompositören Johnny Holmgren).

Spårtlåv – 06 (Skrivet av Oskar)

Det har varit bra men kallt & lite snö. Mycket kort & skidåkning. Oskar Ulf o Leif

PS jag har köt skoter och jag kan ha skivit fel!! och åka fiskar! Oskar

”Every bend is a sign of fear” – Linus the downhiller

Kallt väder, hård fostrande pist. Underbar bastu och härligt sällskap. Mycket kortspel där Oskar har varit kortkungen och Hanna den ständiga förloraren. Men jag är glad ändå att jag fick vara med i denna herrklubb. Tack så mycket för en toppenvecka! Hanna Linus

26/3 – 9/4 2006

Underbara 2 veckor precis har vi nu varit här. När vi kom var det inte mycket snö, men det kom ca en halvmeter på några dagar. Skön fluffig snö, mycket skidåkning. Amanda har kört skidor och snowboard! Amanda själv bestämde att hon skulle hyra snowboard i 2 dagar. Jätteduktig! (Det blev tre dagar). Lovisa har lärt sig åka skidor och ta barnliften och åka själv. Elis har tittat på skotrar, helikoptrar, traktorer, bilar m.m. Brrrm säger Elis när han ser en helikopter. Längdtur till Gubbsele och grillade korv, skotertur i strålande sol till Saxensjön och fiskade. Amanda fick 3 fiskar och mamma (jag) fick 2 st. Pelle har åkt mycket längdskidor med Elis på ryggen .(Elis sjungande da, da, la, la) Jag har åkt telisar. Jättekul! Sköna bastustunder hela familjen. Dans på afterskin. Kramar från Pelle, Hanna, Amanda , Lovisa, Elis

 

Påsk 2006 9/4 – 16/4

Linda, Ulf, Oskar, & Linus firade påsk med skidåkning, goda middagar, lite skoter & fiske samt trad. lunch på fjället påskafton. Massor av kortspelskvällar  och till och  med hotellbesök ett par kvällar. Linus lärde sig åka riktigt bra och klarade både Granen och nationella till slut. Knappliften & barnbacken var en baggis. Oskar dånar nedför varenda brant och kör ifrån de flesta. Vi stannade en extra dag (söndagen) för att få lite extra åkning och det var veckans bästa väder. I övrigt var det mulet och snöfall och några solglimtar.

Tack för en bra vecka!!

Skärtorsdag 20/4 – 2006

Maria Putte Emilia Paulina har haft en otrolig underbar påskvecka. Det ha varit skidåkning i backen, skoter med Björn och Monica till Bleriken & runt Grönfjäll. Det har varit en mysig påsklunch på fjället med entusiaster .. Det har varit utekväll med pub-runda på Kittelparken & hotellet. Det har varit middag på Granen. Det har varit Gin rummy marathon, baljbadande, bastubadande, en underbart solig dag på Saksen sjön. Emilia och Paulina har fått sina första fiskar. Maria & Putte vart Rudolf med röda mulen. Tjejerna har åkt lift& skidor i mamma & pappas famn. Det har varit hus byggar prat & planer, det har varit mycket prat, skratt och vin & smarriga fördrinkar och utsökta middagar. Det är med en tår i ögat vi nu på eftermiddagen lämnar ett soligt snöigt Kittelfjäll & vi längtar tills i sommar när vi är tillbaka för nya äventyr.

Tack mamma, pappa Björn & Monica för trevligt sällsis….

Påsken – 06

Leif & Lasse åkte upp själva så att han hann med att träffa Pelle med familj och få se Amanda och Lovisa i slalombacken och Elis som tittade på helikoptrar.  På söndag 9/4 åkte Pelle o Hanna och Lind o Ulf Oskar Linus kom upp. Linus lärde sig åka skidor så hela familjen åkte. Björn Monica o Victor kom också på söndagen. Calle o Kattis var här. Sen åkte bröderna Ewalds hem under veckan. Maria o Putte Emilia Paulina kom torsd 13/4 och Ingrid på lördagsmorgon (nattbuss från Stockholm) Sedvanlig påsklunch på fjället och påskmiddag här. Linda o Ulf hem påskdan. Blandade aktiviteter och  blandat väder. En intensiv vecka med mycket kortspel och massor av god mat! Kanske lie för ltet skidor. Ingrid och Leif

19 juli 06 Kamilla & Andreas

Nu är vi här igen! Lika underbart som alltid! Ömma i varenda muskel efter vår (Kamilla, Andreas, Maria, Putte) 10 timmar långa fjällvandring i svampmarker, bergsklättring, förbi 100 Kittelsjöar, storm, regn, sol, gråt, ilska, lekar, kyla & en massa skratt med världens bästa kompisar!!

Putte och Maria går vilse på leden bakom Kittelfjället

Putte och Maria lunchar bakom Kittelfjället med Kamilla och Dea

Putte hade vänt kartan upp och ner

Putte och Maria tar en stärkande klunk vatten

 

Emilia o Paulina har förgyllt dessa dagar genom att vara världens bäst ungar & Leif o Ingrid har varit lika toppen som alltid.(Middag efter mardrömsvandringen bl.a.) Vi har även uppfyllt min Kittelfjällsdröm genom att åka runt i Lars Pålssons spår, till hans stuga, Fatmomakke & Saxnäs!

]]

 

Heja Heja! Vi börjar redan nu ladda upp för nästa 7 milavandring. Tack för allt! Ni är bäst! Kamilla & Andreas.

Maria Putte Emilia Paulina 9 Juli – 25 Juli

Redan Dax att åka hem  … snyft!

Roligaste sommaren hitintills (Putte fick ju en öring på 1.7 kilo..) Hade Kamilla o Andreas här på besök i några dagar , hann med en 10 timmars oförglömlig vandring plus en ”lebin” tur med dom plus några TP-kvällar.

 

 

]

 

 

 

 

Sen när dom åkte hem kom Pelle, Hanna. Amanda, Lovisa, Elis, Oskar, Linus upp med buller & bång. Hur kul so helst att alla kusinerna var uppe samtidigt. Emilia & Paulina har haft sin livs bästa semester!!

]]]

Önskar vi kunde få vara här minst 2 veckor till, man hinner inte med allt man vill göra. Men vi kommer tebax om några månader & snickrar på vårat nya sovrum på vinden! Vi är så tacksamma att vi har en sån underbart stor & kärleksfull familj. Tack mamma & pappa Pelle Hanna

22/7 – 30/7 Första gången …. Första gången Linus och jag var här på sommaren. Vi fiskade mycket. Jag fick en på 2,9 hekto. Oskar Linus

 

Hej Hej, Sommar! Sommar! 22/7 – 3/8 2006

… Vi ska sola, bada, sola… tills tårna domnar (sommarlovs morgonTV melodin)

Vi kom upp till Kittelfjäll  med bilen full… av barn och packning. Oskar och Linus åkte med oss upp i bilen. Vi välkomnades vid 22 – tiden när vi kom av att Putte stod på parkeringen och viftade med svenska flaggan. Vi bjöds på te och nybakade scones. Alla var vakna (Emilia och Paulina sov) Oskar och Amanda har fiskat mycket. Oskar, Amanda, Pelle och Putte var upp … gick upp på ”lebbin” och tog en liten kam vandring.

 

Fullt liv med alla 7 kusiner i några dagar. Bad vid båthusen – ön – härligt varma dagar och helt ok temp i ån.

]

]

 

Utflykt vid Gubbselet.

]]]]]]]]]]]]

 

Åkte en dag på utflykt till Norska gränsen med farmor/farfar och Oskar och Linus och vi 5. Fikade och lekte vid Vapstälven på väg upp. På vägen hem badade vi vid stranden i Guortabäcken. Barnen busade och lekte. Elis sov sött i bilen . Amanda och Oskar kastade varandras skor och strumpor i vattnet och hade kul.

]

En kväll med fisketur med Berit, Roffe, Liv, Johan, Mikaela och Tanja. Vi var alla nere vid Gubbselet. Amanda fick 2 fina fiskar.

]]]]]]]

Då vi blivit allt flera i stugan så kom Puttes idé bra till pass att inreda 2  rum på vinden. Putte började med att riva gamla tvärbjälkar mellan takstolarna och sätta upp nya samt att göra nya stöttor till dessa. Pelle jobbade vidare på vinden med att göra klart det Putte påbörjat. Elis har varit mycket med farfar på vedbacken och ”jobbat”. Han gillar gräsklipparen också.

Pelle, jag och Amanda tog en tur till Saksenstugan. Vi startade på kvällen efter middagen den 31/7 och tog oss upp till Saksensjön där vi var vid 20-tiden. Vi grillade korv och fiskade vid Saksenbäcken. Amanda blev skräckslagen när hon plötsligt såg en hund komma rusande … Det var ingen varg som hon trodde. Vi uttrade oss runt sjön och kom fram till stugan. En underbar kväll. Vi fick 2 fiskar. Amanda drog upp en fin röding. Vi tände ljus i stugan och somnade sött efter ett parti vänd 10. Amanda vann. Tog oss hem morgonen efter. En härlig morgon. Lovisa och Pelle tältade på tomten den natten.. Lovisa ville så gärna sova i tält. Sista dagen idag, varmaste dagen. Bad vid båthusön. Lovisa och Amanda åkte med i strömmen och badade mycket. Elis plaskade med bollen i strandkanten. Hjortron var det inte så mycket av men vi fick ihop 3 kåsor en dag på vår båtutflykt. Det räckte till årets hjortronpaj. En härlig semester med många upplevelser Hanna, Pelle, Amanda, Lovisa, Elis

Sommar – 06 8// – 9/8

Vi har varit här 4,5 vecka , vädret har varit bra – kallt de första veckorna – sedan jättevarmt. Inget regn och inga mygg!! (nästan).

Maria Putte Emilia Paulina var här i 2 veckor. Deras sista dagar här kom Pelle Hanna Amanda Lovisa Elis Oskar och Linus. Vi var då 13 st  det blev intensivt med vandring – fiske – byggjobb – mat och prat. Putte och Pelle har gjort ett jättejobb på vinden. Oskar och Linus var här på sommaren för första gången, Oskar och Amanda har blivit fiskebitna!! Liv, Johan, Mikaela, Tanja var hos Rolf och Berit. Vi var och badade och fiskade tillsammans. Vi körde Oskar och Linus till Östersund (dom var här en vecka). Pelle med familj var kvar en vecka till – mer bad vid ön vid båthusen och div utflykter. Sista veckan var Leif och jag själva.

 

I slutet på oktober så åkte ett stort gäng upp för att jobba med vinden. Med oss hade vi isolering samt golvspån som köpts i Östersund. Vi fick låna en släpkärra för detta. Straxt efter Östersund på väg mot Kittelfjäll så började det snöa.

 

Vi fick bl.a. ta en liten omväg på grund av en olycka. Det var jag och Calle som körde. Det gick allt tyngre i den djupa nysnön och med viss möda kom vi fram med hela ekipaget.

Det var ca 30 cm nysnö och Calle körde isolering från bilen med skotern.

 

 

Vi köpte väggpanelen från Tore Grahn som måste hyvlas.

Alla deltog i bygget efter bästa förmåga.

]]]]]]]]]]]

Nu har vi jobbat i 5 dagar och byggt klart nästan vinden. Långa arbetsdagar med avslut i bastun framemot småtimmarna har gett lysande resultat. 3 dm snö och -5 har ramat in denna jobbtur. Stort tack till Tores såg o hyvel som det mesta mtrl kommer i från.

Vi som gjorde jobbet här uppe var: Lovisa, Elis, Pelle, Putte, Calle o farfar Leffe.

Dessvärre så var virket för blött så panelen måste rivas ner torkas och spikas upp på nytt men det blev i alla fall bra till slut.

Nyår 06 – 07

Maria Putte Emilia Paulina var här och firade  in det nya året ihop med Björn och Monica (Lasse och Victor kom på nyårsdagen) Vid 12-slaget satt vi under stjärnorna i baljan och skålade. En fantastisk upplevelse. Vi har spelat mycket Gin-Rummy (statistiken finns på data) Emilia och Paulina har provat på att åka slalom – det var jätteroligt!! Vädret: mycket snö -2 – -10. Blåst några dagar. En bra vecka!!

07.02.24 – 03.03 Pelle Leif Amanda och Lovisa.

Vi har haft en riktig otursvecka här uppe. Leif har vrickat båda knäna och jag Amanda har vridit vänster knä och gjort illa backen. Det har varit så mycket snö enda upp tillmina knän. Vi åkte mycket skoter. Vi åkte och fiskade och fik två fiskar. Jag fick 5 – 10 fiskar som var småfisk. Vi kala dem för busfisken för att den inte ville koma ner i hålet. Amanda har skrivit. Det gör ont, det gör ont

24/3 – 31/3 Fam Engel – Bergman

Tack Pelle och Hanna, Amanda, Lovisa och Elis för en fantastisk vecka med strålande sol åp en klarblå himmel, metervis med snö, +10 varmt. Vi har åkt skidor, grillat korv , åkt skoter, bastat, och haft en fantastisk semester med våra fantastiska kompisar. Tack så mycket Jonny, Camilla, Julia, Emilia, Olivia

Påsken – 07

Leif åkte upp på måndagen i påskveckan själv (Pelle med familj var redan här) Fullt lass med säng, virke madrasser mm. Blåsigt, Blåsigt, Blåsigt

Under veckan kom Ingrid på onsdag med flyg. Leif hämtade. På torsdag kom Putte och Maria. På söndag åkte Pelle med familj hem. Linda och Ulf Linus Oskar kom sanna dag. Maria och Putte åkte hem på tisdagen. Fullt ös och omflyttning. Blåsigt mm. Påsklunchen blev bakom Björn och Monicas hus. Trevligt som vanligt dock inte så blåsigt Söndag och måndag var toppenfina. En liten skotertur för Leif och Ingrid. Annars jobb på vind matlagning, kortspel och lite skidåkning.

Torsdag 19/7 2007

Nisse, Marianne, Anders och hunden Stina Nykvist har visat Lasse och Marianne Norrbotten medKautojärvi, övertornio och Haparanda mm. På hemvägen fick vi möjlighet att besöka Kittelfjäll. Dramatisk utsikt, god mat, värdfolk och inga mygg. Tack för oss

Söndag 21/7 2007

Jag och Åsa kom på besök och bjöds på en intressant vandringstur med strålande sol. Kvällen innehöll bastu och en god middag med avslutande promenad till forsen. Tack för allt. Björn och Åsa

Sommar i Kittelfjäll 2007

Leif och Ingrid har varit i nästan 4 veckor. Vädret har varit bra förutom några dagar. Leif har blivit ganska bra i sina knän. Vi har haft besök av Lasse, Marianne, Nisse, Mariann + deras son samt hunden Stina. – 1 natt Åsa och Björn från Jämtland – 1 natt. Pelle med familj var ca 10 dagar. Första veckan var Rolf och Berit uppe med Livs familj och stannade några dagar till veckan därpå. Sista veckan bodde Janne och Christina i Rolf och Berits hus.

Vi har huggit mycket ved och tagit ned 12 träd, slagit ängen, städat på tomten, spikat lite samt målat fönster i Lillstugan. Amanda och Lovisa har gjort en trollstig som Emilia, Paulina och Elis tyckte var skojig. Alla barnbarnen var här samtidigt – hade mycket roligt och lekte jättebra. Pelle hade ordnat fiskekort i Vojmåns flugfiskevatten. Pelle och Leif var uppe där och fiskade 2 nätter. Putte en natt. Fångsten blev bra. Mycket strapatser med båt och transporter. Mycket lyckad utflykt som kommer att göras om. Vädret var jättebra. Ganska myggfritt i sommar, ont om hjortron, Amanda har varit på Kittelfjällstoppen. Putte har plockat svamp. Pelle m familj har varit i Saksen och sovit 1 natt – rengnit.

9/9 – 13/9 Leif körde upp soffa + sängbord mm. Lade golv på vinden + nedanför trappan. Björn var uppe. Vi fick kantareller och hjortron på Björnkullen. Vi såg Björnspillning + björnspår.

Okt – nov var Leif uppe (2 ggr) & snickrade och satte in dörr och trappa.

]]

9/12 – 13/12 -07 Maria, Putte, Emilia, Paulina

Vi kom upp kl 01.00 på söndagen till ett kallt hus, vattnet var fruset, pumpen trasig, propparna gick hela tiden & det var kallt!! Första natten gick huvudsäkringen & vi vaknade nästa morgon i minusgrader. Vi kunde andas rök inomhus .. vi eldade & eldade med ved som var svår eldad, men under dagen kunde vi ta av oss mössorna inne. Andra dagen började rören under diskbänken att spruta vatten & vi fick stänga av allt vatten. Putte lyckade still slut laga rören men varmvatten fick vi klara oss utan för varmvattenberedaren var helt slut. Ute var det – 22 & otroligt vackert , rosa fjäll & 65 cm snö. Vi åt middag på hotellet ena kvällen för Utposten var stängd. TV4 & idolgänget satt vid bordet bredvid oss, dom var uppe för att spela in något avslutningsprogram . Kommer nog inte att glömma den första lunchen vi åt här när affären var stängd % vattnet inte fungerade & det var smällkallt – havregrynsgröt & två gamla påskmust vi hittade i skafferiet.Några som inte verkar ha märkt av allt stök & bök den här veckan är Emilia och Paulina, gladare tjejer får man leta efter, dom har stormtrivts! Och det har jag och Putte också gjort som vanligt. Ses snart igen. Vi kommer upp om 2v med nya krafter. Maria

27 dec 07 – 4 jan 08 Nyår 07 – 08

-10 Maria, Putte, Emilia, Paulina firade nyår här med Ingrid& Leffe, Björn & Monica Lasse & Amanda Calle & Kattis Victor & Sandra. I början av veckan var det 15 – 20 cm snö & blåst men i slutet på veckan började det att snöa & vi äldre åkte slalom i backen. Emilia & Paulina har åkt stora knappliften till släpp 1. Vi har även åkt en sväng till Saksenstugan & hunnit med många spelkvällar, goda middagar, afterski & bastubad. Ses snart igen / Maria.

  ]]]]

] ]]

21/2 – 29/2 – 08 Sportlovet 2008

Putte Maria Emilia och Paulina var här tre dar. Vi åkte slalom och det blåste. Vi gjorde en bana från lilla stugan ner till vägen. Den var häftig med en tunnel. När Maria och Putte åkt hem for Leffe med Ivar till Saxnäs och köpte en skoter. Vi som var kvar (Amanda, Lovisa, Elis, Pelle och farfar Leffe) åkte skidor på förmiddagarna och skoter på eftermiddagarna. Det var snöigt o blåsigt. En dag var vi på Saksen och fiskade, vi fick 8 st rödingar.

]]]

]

 

Påsk – 08 20/3 – 29/3

Linda Ulf Oskar & Linus var här! Under påskhelgen även Pelle Hanna Amanda Lovisa Elis Leif & Ingrid. Alla åkte hem i omgångar tills det bara var vi och Leffe & Amanda kvar. Jättestrålande väder & perfekt snö (-22 grader på mornarna). Traditionsenlig lunch på påskafton på tomten i år med inslag av lekar. Sen skidåkning varje dag. Vi åkte till Tärnaby Hemavan en dag och Oskar, Linus & Amanda åkte som raketer nerför backarna. De bara ”startade motorerna” och körde! Men så var de som ”darrflundror” sen också. Lite fiske och skoterturer med nya skotern blev det plus att inslaget av längdskidåkning var något större än vanligt. Vi ses i sommar på Maria & Puttes  bröllop. Linda m familj

]]]]]]]]]]]]]]]]]

Sommar 2008 Ingrids kusin med man hälsade på på väg upp till Lofoten

Efter ca 112 mil har vi kommit fram till Ingrid & Leffe. Kommer från Uddevalla är på väg till Evenskjer – Harstad i NordNorge. Vi har fått en jättegod middag och promenerat ner till älven Vojmån. Här verkar så fint så vi ”hotade”  med att stanna en vecka, men tyvärr måste vi åka redan imorgon, för släkten i Nordnorge väntar. Nu sitter vi soffan och smuttar på vin och vår lilla hund Sussi har somnat i soffan, efter ha sprungit runt ute och här inne. Lekt med en liten leksak. Hjärtligt tack från kusinen Inger och Asbjörn och hunden Sussi

Bröllop 080809

Magiskt Underbart Fantastiskt. Toppturer, grillkvällar, fiske, vandringar, spöregn, strålande sol, massor utav människor, piratdricka, skratt, tårar, gemenskap, stress, nervositet, glädje, Göran & Fredde hos ”Johnne i backen”. Dom å kullen & och dom i dalen . Gotlänningar, 08-or, flyg, tåg, bil, helikopter. Festfixare, toastmasters, värdpar, vigselförrättare & brudens far. Eskil & Sibylla, hojt, vardofjäll, lappkåta.

Kärlek till er alla / Maria & Putte

]]]]]]]]]

Sommar – 08

Ingrid o Leif kom upp den 11:e juli och åkte hem 14 augusti. Det har varit intensiva veckor med mycket folk. Första veckan var vi själva här med mycket plock och städ och lite promenader. Andra veckan åkte vi till Norge i 3 dagar – fantastiskt men tyvärr lite dåligt väder. På hemvägen hämtade vi Maria och flickorna i Vilhelmina. Tredje veckan var det jättefint väder vi vandrade och badade. Pelle med familj kom upp. Fjärde veckan kom Putte, Fredde och Göran först sen Maria och Göran. Det blev vandringar på dagarna och fiske på kvällarna. Linda med familj kom torsdag före bröllopet. Massor av folk, massor av mat, Trevligt och rörigt och mycket att göra. Bra väder nästan jämnt.

 

Lördag 9 augusti – bröllopsdag

Fint väder allt fungerade – god mat – mycket tal – häftig dans – vackert brudpar – massor av gäster. Sista veckan. Gästerna droppar av till slut bara Björn Monica Leif Ingrid kvar

Sept – 08

Leif Lasse Marianne var här några dagar och byggde skoterförrådet.

Höstlov 2008

Kalle Pelle Amanada Lovisa och Elis var här uppe och byggde klart skoterförrådet lite grand. Lovisa och Amanda bygde en koja. Det var ganska kalt och snö på fjälelt. Amanda Pelle Lovisa och Elis kom upp den 24/10 och Kalle den 25/10. Vi åkte hem den 28/10. Vi gick sagostigen en dag annars så var vi mest hemma. Så var den Kittelfjällsresan slut.

Nyår 2008 – 2009

Alla var här och firade nyår. Ingrid Leif Linda Pelle Maria med familjer. Björn och Monica och deras vänner Ulf Rennja. Det har blåst lite snö så besöken i backen har varit få. Linda m familj var i Tärnaby 2 dagar där var det bättre. Vi hade en fantastisk nyårskväll med massor av god mat trevligt umgänge mycket sång raketer och balj-bad. I slutet av veckan blev det riktigt kallt – 20 då var bara Ingrid Leif Maria Putte Emilia Paulina kvar.

Nyårsmiddag

]]]]

 

 

 

 

 

Avslutning

]]]]

 

]

Middag på nya ”Gourmetrestaurangen” på hotellet vars verksamhet avtog så snart helgen var över.

]]

Sportlov – 09

Vi alla som var här . Oskar Linus Linda o Uffe, Leif, Hanna Pelle Lovisa Amanda o Elis, Jenny Jörgen, Julia o Elin, Emma. En vecka med mycket skidåkning och bus o lek. Snöigt i början på veckan o sol och kanonväder i slutet. En dag åkte vi och fiskade , Mamma o Pappa åkte längdskidor. Vi fick ingen fisk. En annan dag fick Oskar och farfar 3 fiskar. Lovisa tappade sin andra framtand. Amanda o Lovisa tolkade upp på loftet o åkte slalom ner. Linda Uffe Oskar o Linus, Jenny Jörgen Lulia Elin o Emma samt Leif åkte hem lördagen 28. Hanna Pelle Amanaada Lovisa o Elis åker hem söndagen 29. Anna & Fredrik hälsade också på under veckan. Amanda skrev.

 

Påsk – 09

Linda Ulf Oskar Linus Pelle Hanna Amanda Lovisa Elis Martin Anne Moa & Ingrid var här (de sistnämnda i Björn & Monicas stuga). Vädret var dimmigt den första delen av veckan och tyvärr lite varmt men backen var välbesökt. Som tur var  blev påskafton-vädret helt underbart och påskaftonslunchen avnjöts i strålande solsken på tomten på traditionsenligt sätt. Mycket lek och bus efteråt med både barnkastning och snowracer – race. Ett stort snöbollskrig gjorde att alla var plaskvåta när kvällen närmade sig. Vi ses snart igen!

Sommarlov – 2009 9 juli – 20 juli

Den här semestern började norrut …. Innan vi kom hit besökte vi Åre; åkte kabinbana och besteg toppen! Vi campade en natt och invigde vårt nya tunneltält.(Efter toppturen badade vi på äventyrsbadet i 3 timmar). Passerade och tittade till Renfjällsgården och åkte vidare till Östersund där vi övernattade och åkte till K-fjäll nästa dag. Kom upp på fred eftermiddag. Härligt …. men myggigt!! Första dag blev en tur upp i Grantonskalet – åt vid bäcken! Inte för varmt, inte för kallt, inte regn… lagom! Men väl hemma när vi satt i bastun kom regnet. Sagostigen,  hembyggdsgårdens paltdag – rekordmånga paltar i år – 980 st ”Suck” Premiär för Elis på ”Lebbin”. Amandas och Lovisas 2:a gång. Elis var rädd och ville gå hem men gick bättre när vi väl var uppe.. Tjejerna kämpade på. Mygginvasion när vi skulle äta lunch. Alla sprang runt och försökte få i sig något. Varmt och svettigt. På vägen ner Lovisa – jag skall aldrig mer gå på ”Lebbin” det är pappas fel att vi är här. Kexchoklad o dricka på verandan när vi kom ner. Fiske och båttur på Bergsjön. Amanda fick 5 fina fiskar!! Myggigt! Grillade hamburgare och kvällsbadade på ön vid båthusen. Farmor och farfar kom på fredagen. Fixade på huset med fönster och annat. Svettig tur uppför Tvärån. Amanda: Jag skall aldrig mer gå den här turen. 2 mysiga kvällar vid vår lägereld, grillad banan ned choklad och pinnbröd. Sång o gitarrspelande farfar. Amanda: Det här är den bästa kvällen i mitt liv. Elis tyckte myggen var jättejobbiga -”det kliar överallt”. Veckans skylt på Hamreby: Herrtrosor 49:- Amanda fick en liten kniv son hon har täljt sin gubbe/gumma med

Årets tema: Sommarblommor… Vi har ritat och lärt oss en massa blomsorter.

Hanna, Pelle, Amanda, Lovisa och Elis

Maria Putte Emilia Paulina & Fredde var här mellan 24/7 – 1/8 – 09

Det var en hel del regn första dagarna för att avslutas med lite sol sista dagarna . Vi har gjort Saksen tur med uttring & lite virr runt Bergsjöfjället. Småturer ner till ån och en stortur till Vardofjäll med grymt mycket fisk och en fika med Ronny. Fredde har elpulat uti boden & hälsat på Jonne i backen. Ses snart igen.

 

2009-08-06

Tack för oss att vi fick vara med på födelsedagen 5/8. Lasse har ju haft Lillstugan som tjänstebostad under den tid som han bygger hos Janssons. Jag, Marianne har haft semester, fikat med värdfolket, läst böcker och haft det härligt i solen över 20 grader varje dag. Vi hoppas få återkomma til familjen Ewald. Så trevligt att vara gäst hos er, Kram Marianne PS (Jag vet att Lasse tycker likadant)

8/8 – 09 Nu har vi varit här i drygt 3 veckor. Vi startade med att åka på Margits begravning i Kville sen for vi norrut. Vi har haft ett blandat väder – sista veckan har varit fantastisk sol – inga mygg. Mycket fix – målning – gräs – ved. Mycket träd försvann. Tack och hej!

Hösten 09

31/8 – 3/9 Jag och Putte var här tillsammans med takläggarna. Sedan fortsatte takläggarna v.38

]]]

30/9 – 2/10 Jag var här (åkte tåg + buss) Städade takplåtar och gjorde i ordning infarten (med hjälp av Thorvald grävare)

]

25/10 – 1/11 – 09 Jag och Ingrid åkte upp för att isolera om Lillstugan. Vi upptäckte att mössen har haft sina bostäder där under många år – läskigt men vi tror att det är tätt och bli varmt och skönt.

Undra på att det varit kallt i Lillstugan när det blåst rakt igenom väggarna

All gammal isolering togs bort, ny papp och tätning samt ny isolering

 

Nu är det varmt och skönt

 

Lämna ett svar