Leif Ewalds hemsida

Övrigt

Italien resan 2014

Efter en orolig natt och lite sömn kom Pelle och hämtade oss – Leif, Ingrid, Linda och Maria med bilen vid femtiden. En vacker morgon och färden gick snabbt ut mot Arlanda. Parkering och incheckning gick galant i dessa Internets tidevarv och snabbare än väntat så var vi klara för avfärd så det blev lite extra frukost och fika.

Morgonfika. Trötta väntar vi på avresan.

Planet startade något försenat och landade på Marco Polo flygplatsen i ett varmt Venedig. Att hämta ut bagage och bil tog ca 45 minuter men därefter var vi iväg via autobahn Bressanone/Brixen ca 30 mil. Pelle rattade in GPS:en och den första halvan av sträckan rullade snabbt på tills vi kom till Verona och tog motorvägen upp mot Brennerpasset. Det blev åtskilliga stopp på vägen och när Pelle såg att vi skulle passera Gardasjön insisterade han att vi skulle åka dit och äta lunch. Vi svängde av mot Bardolino som visade sig vara en mysig stad belägen vid Gardasjön och vi hittade snabbt en liten restaurang.

Lite hungriga och trötta studerar vi menyn

Efter lunchen så promenerade vi ner till sjön.

]]

Vackert och välordnat. Glass och fika sedan ut mot motorvägen igen. Tvärstopp och vid tog en parallellväg några mil tills vi kunde köra på. Sedan rullade det på och körningen avslutades med en brant kurvig väg upp till byn St: Andrea. Att hotell Gasserhof skulle ligga i en så fin liten by hade ingen väntat. Efter en god och trevlig middag avslutade vi med en kort vandring så blev det godnatt.

Utsikt från vår balkong vi bor på ca 1200 m ö h

Lämna ett svar