Leif Ewalds hemsida

Marocko

2017-03-05 Sista veckan på Hotell Aqua Mirage

Vi bor sista veckan på Hotell Aqua Mirage. Ett stort hotell med ca 600 rum och va har all-inclusive. Bra standard och ett fantastiskt utbud på mat och aktiviteter. Vi orkade mest med maten utom en dag då vi tog hotellbussen in till centrum och strövade runt i ”gamla stan” . Ett fantastiskt område där det mesta säljs allt ifrån uppläggningsfat gjorda på gamla bildäck till moderna kylskåp, löständer, skönhetsmedel, kryddor, allt allt allt och går man en bit vid sidan av där berberna har sin försäljning i trånga gränder möter man åsnor, cyklar med minst tre personer på, mopeder, transportbilar. Det är på sätt och vis surrealistiskt.

Vij kom i alla fall helskinnade hem och efter middagen såg vi en Mikael Jackson show som personalen hade uppfört. Bra koreografi men ett öronbedövande ljud.

Maten är varierande och tillagas inne i restaurangen vid olika köksöar. När man kommer in till middagen möts man av dekorationer baserat på kvällens tema. Efter ha fått dricka så är det dags för en rundtur för att spana in vad man vill ha för mat Avg detta stora utbud. Avslutningsvis är efterrättsavdelningen en dröm för varje efterrättsälskare.

Det har blivit mycket socialt umgänge och samtalen har löpt obehindrat kring allehanda frågor om olika upplevelser en del har haft. Några har rest helt otroligt. Vi pratar en hel del om Marocko naturligtvis och många jämför situationen i Marocko idag med hur vi hade det på femtiotalet i Sverige. SIsta dagen blev det en promenad utanför området på ett par kilometer. Bad i den varma poolen och mycket slappande på solstolen.

Upp kl 3:30 för att att ta med väskorna till bussen och därefter ta en fika i restaurangen.

Vi ser fram emot att få resa med TSS igen och då till Vietnams som det rycktas om som kommande resmål.