Leif Ewalds hemsida

Marocko

2017-02-25 Utflykt i Marrakesch

 

En Tidig morgon. väckning 5:30. Fortfarande mörkt ute och i vårt hus är trapplyset ur funktion. Vi stapplar ner med hjälp av lampan i mobilen. Efter som vi är glömska så blev det 2 ggr till. Avfärd kl 7 in mot de mer fashionabla kvarteren till en juvelerarbutik. Vi tittar in som hastigast och vänder sedan för att gå ut till bussen. Tre ståndaktiga i bussen mens de övriga kollar på diamanter och annat.
Kort tur till läderbutiken. En vältalig person som kunde svenska mötte oss
-hade bott i Åre . En kort show med vackra skinnkläder och därefter försäljning . Inget köp nu heller. Nästa stop var en fin trädgård med ett oändligt antal kaktusar. Den grundades 2011 av modeskaparen Yves Saint Laurent som fö kom från Algeriet. Numera en stiftelse vars intäkter går till projektet att learn Girls.
Därefter lunch rundvandring på palatset. Hamman mm. Transport till gamla staden. Hästskjuts. Rundvandring på stora torget mm.
Efter ca 3,5 timmar var vi trötta och längtade hem. Tung trafik och så småningom kom bussen och tog oss till hotellet.