Leif Ewalds hemsida

Kittelfjäll

Påskdagen – fisketävling – planering och mingel

Den traditionsenliga fisketävlingen på Bergsjön hade samlat 3 – 400 deltagare samt mängder av åskådare. Med andra ord en riktig fiskefest. Oskar, Elis och jag åkte skoter dit, Vackert väder och försäljning av kaffe, korv, hamburgare mm. Tävlingen höll på i 2 timmar. När starten gick så hördes ett högt motorljud. Det var alla motordrivna isborrar som startade. Vi hade bara en slö handborr och Oskar slet förtvivlat med borrningen och innan han hunnit borra hål så hade de första fått en fisk. Ganska snart fick Elis en fisk. En 30 grams röding som han kom tvåa på i barnklassen. Oskar och jag fick bara varsitt napp.

]]]]]

 

På hemvägen åkte vi över Grönfjäll. En fin tur.

De andra hade det fint i backarna. Tyvärr gjorde Linus sig illa i knät och blev lite deppad för det.

Hemma så blev det planeringsgenomgång för bröllopsgästernas skoterutflykt nästa dag. Alla har uppgifter i detta bröllop. Putte, Pelle och Linus har tävlingar och jag, Ingrid korvgrillning mm.

Oskar och Mattias är skoterförare övriga hjälper till överallt.

På kvällen var det välkommen och mingel på Kittelparken. Kattis berättade hur hon träffade Calle på bartenderkursen och Kattis pappa Gunnar berättade om anorna från Åsele lappmarknad och hur det kom sig att hans föräldrar hamnade i Borkan och Björne berättade i sin tur om hur våra föräldrar kom till Kittelfjäll.

]]]]]]]]]]

Efter ett par timmar så drog de flesta sig hem för vila och uppladdning inför morgondagen. De yngsta höll ut längst med darttävlingar.

Lämna ett svar