Leif Ewalds hemsida

Kittelfjäll

Kittelfjäll 6 – 7 augusti 2015

På torsdag morgon åkte jag till hotellet för att träffa Carl-Johan och hans fyra gymnasieelever som skulle inventera leder. Vi hade ett bra samtal och jag lovade att ta hand om tjejerna och instruera dem och stötta. Carl-Johan måste hasta till Canada på bröllop. Tjejerna knallade iväg mot övre bron med uppgift att ta sig fram till syskonbäckarna om möjligt. Det visade sig rätt svårt och efter ett telefonsamtal senare dirigerade jag om dem att gå en annan väg tillbaka. I alla fall har det hittat fångstgroparna.

På hemvägen från hotellet passerade jag Thorvald och Ulla-Britt och när vi pratade som bäst ring SVT och ville ha bilder från fotoutställningen i i bygdegården. Jag lånade Ulla-Britts kamera och hämtade Ingrid och åkte dit. Det var bråttom då deadline var kl 15:00. Bilderna skulle vara till hemsidan på SVT Västerbotten.

Vi träffade LE Carlsson som hade tagit alla foton. Jag tog några foton och åkte hem för att maila. Så nu har jag fått bilder publicerade hos SVT. Visserligen inte namngiven men ändå. Se artikeln på https://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbotten/overkorda-djur-blir-konst.

Resten av dagen ägnades åt lite fixande mm samt att snacka med brunnsborrarna. En liten utflykt bland knotten längs konsumstigen blev det och vi hittade några små kantareller som åts till middagen.

På fredagsmorgon träffade jag tjejerna och vi kom överens om att de skulle dokumentera turen upp mot Borkatoppen. Sedan släpade Ingrid och jag upp all veden som var kvar på Lindas tomt. Plockade ut diskmaskinen och åkte till återvinningen i Dikanäs. Bytte motorsågskedja på Hamrebys. Väl hemma så slipade jag och oljade utebordet. Marcus visade var Putte och Maria kan ansluta till befintligt avlopp.

 

Lämna ett svar