Leif Ewalds hemsida

Kittelfjäll

Kittelfjäll den 3 – 4:e juli 2015

3/7 Dagens snöbilder

På morgonen fint väder. Leif tog en tur ner till båthuset för att se om motorn startade. Vattnet gick nästan upp till kanten på båthuset. Bryggan börjar att svikta så det blir nog att bygga en ny när vattnet sjunkit undan. Motorn startade efter Beprövade knep som startgas i övre tändstiftet. Fick fylla på 2 gånger. Fantastiskt med en motor som går fortfarande trots den är från mitten av 1960-talet.

Fint väder och en hel del fisk som vakade

Fungerande roddbåt????

Kl 10 så åkte vi iväg på en hjortronspaning längs ån. Jan och Eva-Liisa var med. Vi kunde konstatera att det var rikligt med blomning i alla fall. Varmt och skönt på ån och över sjön. Vi njöt av utsikten och värmen samt frånvaron av mygg.

Tjurig båtförare

Kittelfjället – mer snö syns från Bergsjön

Väl framme vid utloppet av Saksenbäcken så fikade vi och några vilsekomna mygg tittade fram.

Väl förankrad båt

Amanda var här 2010

Alltid gott med fika

På hemvägen blev det sämre väder och det blåste upp.

Lite hyllspikning på eftermiddagen samt på kvällen var Jan och Eva-Liisa över och åt middag.

Jan och Leif skrev ett meddelande till tidningarna VK och Folkbladet och informerade om 200 års jubileet kommande lördag.

4/7 Pratade med Ulla-Britt om dom behövde hjälp på Hembyggdsgården. Jo vi kunde få ta kaffe och våfflor serveringen 22 – 25 juli samt hjälpa till på loppmarknaden nästa lördag på jubileumsdagen. Dessutom behövde de hjälp med en frågesport vid samma tillfälle.

Vi – Ingrid – bar in veden i vedboden och körde upp resterna av den uppsågade brädhögen till grillplatsen. Leif fixade hyllor – nästan klart i skoterförrådet.

Efter middagen åkte vi till Dikanäs för jubileumsfesten där. Vi träffade Mattias och Eva m Iza, Saga och Signe. Då vi inte hade någon mat med att grilla så tog vi en liten runda i Dikanäs samt gick deras sagostig.

Stalo

Gungande troll

Festplatsen

Därefter gick vi tillbaka till festplatsen och snackade lite, lyssnade på musik, löste musikquizz samt provsmakade ett antal tårtor (Leffe). Vi fick bl.a. höra historien om när Iza gick hem från Saxensjön på midsommardagen och mött en björn på myrarna – dock på avstånd – samt kommit hem och blivit sparkad av en häst och åkt ambulanshelikopter till Umeå. Allt på samma dag. När solen försvann så blev det lite för kallt för oss så vi for hem och drack te och myste.

Grönfjället i kvällsolen

Lämna ett svar