Leif Ewalds hemsida

Kittelfjäll

Kittelfjäll 9 – 10 juli 2015

Torsdag 9/7. Vi städade stora rummet. Tvättade fönster, gardiner, all panel inkl tak. Leif fixade alla data och elkablar så det blev bättre ordning på dessa. Vidare tätades hörnan bakom soffan och hålet där data kabeln kommer in fån lillstugan. Fixade golvlisten. I övrigt regn, regn och regn. Mer plock i skoterförråd och snickarförrådet. Tar aldrig slut. Vi såg många serier på TV bl.a. nybyggarland från 1972 där bl.a. Sune Grahn är med i. Vi såg också första avsnittet på 1864 -en dansk serie som går i 4 avsnitt. Ganska bra men långt avsnitt på nästan 2 timmar.

Fredag 10/7 Vi var vid bygdegården och fick en första genomgång av hur allt fungerar. Leif skrev ut frågorna till tipsrundan som skall vara på lördag vid jubileet. Ingrid städade överskåpen med alla livsmedelspaket i. Vi fick reservdelar till vår myggfångare. Jan ringde och berättade att VK hade nappat på vårt mail om 200 årsfirande och ville att vi skulle ta bild för detta imorgon och maila. Kul. Vi beslöt att åka till Norge på Söndag – Bodö och på måndag morgon ta färjan till Lofoten. Skall bli spännande och vi hoppas få komma på valsafari mm. Vi åt rödingarna vi fått från Eskil. Jättegoda!

Vi avslutade med en liten promenad och sedan blev det Saltö på TV samt lite deckare. Vacker kväll. Rädisorna i vårt trädgårdsland växer fort.

Snön försvinner snabbare nu när det regnat.

Det har på nytt blivit mycket vatten i Vojmån. Vattnet går ända upp till golvet på båthuset. Vi såg ett reportage på SVT Västerbotten från Virisen där de visade hur lite gräset växer och att djuren måste stödutfodras.

 

Lämna ett svar