Leif Ewalds hemsida

Kittelfjäll

Kittelfjäll 8 – 13 juli 2015

Idag torsdag jagade tre st Fjällvråkar på vår och Johns tomt. Tydligen efter skatungar. Fjällvråkarna ett par med 2 ungar bor på kullen ovanför Tvärån  Häftigt.

Annars har vi mest tagit ner träd, kvistat, sågat upp, huggit i småbitar samt eldat ris på Lindas tomt. Vedförrådet är ovanligt välfyllt men några vedträn får ännu plats. Leif har börjat slagit gräs. Jan och Eva-Liisa kom upp på söndagskvällen och på tisdagen så var de här och åt fiskmiddag. Vi siktar på en Saksentur med hjortronplockning. Hitintills har det varit för blåsigt men på fredagen ser det ut att bli varmt och lugnt.

Vi har hittat en handfull hjortron på det vanliga stället vid ån men de växer sparsamt.

Borrningen blev klar på måndagskvällen ca 135 m djupt och 7 kbm vatten per timme.

Vi har pratat med Robert som skall gräva om vad som behövs göras på Lindas respektive Maria och Puttes tomt. Troligen börjar grävande om någon eller några veckor och vi kan i bästa fall räkna med att få nya vattnet innan oktober.

Leif har haft korrespondens med lantmätaren i Vilhelmina och nu finns ett dokument med ansökan om Samfällighet klart för påskrift. Vi tar med oss detta hem med på skrifter här ifrån så får Ewalds i Stockholm och på Gotland skriva på innan det skickas in.

Diskmaskinen kom dvs det kom 2 st samtidigt. Ett obegripligt mysterium. I alla fall fick en åka tillbaka och den andra är installerad och fungerar. Dock är det en inbyggnadsmaskin och vi behöver köpa en lucka innan vi åker upp igen.

Leif har försökt reparera båtmotorn. Lite skräp i bensinfiltret hittades och ev kan det vara en inställning på förgasaren som skall justeras.

Lämna ett svar