Leif Ewalds hemsida

Kittelfjäll

Kittelfjäll 2 juli 2015

Sakta minskar snön dag för dag

 

Idag blev en ansträngande dag framför allt för Leifs fötter.

Först så lite mer om gårdagens föreställning som finns att läsa på https://blogg.vk.se/asaossbo/2015/07/01/urpremiar-i-dikanas/

Det började med lite snickrande på hyllorna i förrådet på fm. Ett visst tvivel har börjat sprida sig om designen. Kanske får vi ändra denna imorgon.

I alla fall så vid elva tiden knallade vi längs landsvägen och gick så småningom ned till Gubbselet. Mycket vatten i ån.

Föreslagen informationstavla

Bäcken vid Gubbselet var omöjlig att vada . Men en ny spång fanns i alla fall.

Avsikten var att gå den föreslagna leden upp till bron och tillbaka på andra sidan. Den föreslagna leden är utmärkt med gult och det finns 16 platser för informationstavlor markerade. Vid Gubbselet skall informationstavla 12 stå och den kommer se ut ungefär som på bilden.

Vi fortsatte leden upp mot bron via Grobba. Lite svårt att gå på några ställen pga det höga vattenflödet.

Grobba

Full fart på dunderforssen

Vi fortsatte på södra sidan tillbaka och fikade straxt efter bron. Det tog sin tid med allt fotograferande. Leif fotade kring leden samt att det gick sakta nedför stenbackarna. Vi hittade en flaskpost där några barn uppmanade sina kompisar att träna på Boule – märkligt meddelande.  Vädret var strålande. Varmt drygt 20 grader och vindstilla. Vid Långselet var det en hel del myggattacker på norra sidan men de försvann efter vi passerat bron. I alla fall de flesta.

Fjällglim i massor

Kittelfjället

Bamsig myrstack

Flaskpost upphittades

Ingrid gick först och visade vägen

Äppelpaus där tavla 8 skall vara

Mystisk grön fluga attackerar Leif

Högst uppe på Röstensbackarna

Leif sammanbiten innan nedfärden

Vojmån

Trötta kom vi sedan hem och duschade och efter någon timme så kändes kroppen någorlunda ok. Leif fick några sendrag som stretchades bort.

 

 

 

Lämna ett svar