Leif Ewalds hemsida

Marocko

2017-02-23 Meknes – Rabat – Casalanca

Mot rabat. Sovmorgon. Tur runt Meknes. Utsikt mot gamla stan sedan tur runt gamla palatset där mula Ismail bodde med 500 fruar och 1100 barn. Ha byggde upp en armé med 150.000 soldater. Black armé dvs soldater från Afrika i röda rockar. Kort besök på avrättningsplatsen som nu är marknad. Lerkrukor, frukt, godis kött huvud av åsnor mm. Därefter mattor. Tusentals av olika sorter. Långt föredrag av en kurd som var uppvuxen i USA . InforMation om leran Girls-stjärnan bra info. Tröttsamt med alla mattor. Några köpte mattor till viss lättnad för övriga.
Lunch på ett närliggande ställe. Soppa, någon form av kött tillrett i ett lerkärl. Efterrätt apelsiner.

På väg mot Rabat började det att regna. Regnet tilltog och en och annan åskknall hördes när vi närmade oss staden. Det blev köer och nästan tvärstopp och efter tag så beslöt vi tillsammans med guiden att hoppa över Rabat och åka direkt till Casablanca. Vid kom dit vid 6 tiden. Att det var ett klokt beslut att hoppa över besöket i Rabat förstod vi av bilden på översvämningen där och den andra gruppen som hade kört in i Rabat blev kvar övernattningar där och kom till vårt hotell lagom till frukost.

 

25
En Tidig morgon. väckning 5:30. Fortfarande mörkt ute och i vårt hus är trapplyset ur funktion. Vi stapplar ner med hjälp av lampan i mobilen. Efter som vi är glömska så blev det 2 ggr till. Avfärd kl 7 in mot de mer fashionabla kvarteren till en juvelerarbutik. Vi tittar in som hastigast och vänder sedan för att gå ut till bussen. Tre ståndaktiga i bussen mens de övriga kollar på diamanter och annat.
Kort tur till läderbutiken. Mot rabat. Sovmorgon. Tur runt Meknes. Utsikt mot gamla stan sedan tur runt gamla palatset där mula Ismail bodde med 500 fruar och 1100 barn. Ha byggde upp en armé med 150.000 soldater. Black armé dvs soldater från Afrika i röda rockar. Kort besök på avrättningsplatsen som nu är marknad. Lerkrukor, frukt, godis kött huvud av åsnor mm. Därefter mattor. Tusentals av olika sorter. Långt föredrag av en kurd som var uppvuxen i USA . InforMation om leran Girls-stjärnan bra info. Tröttsamt med alla mattor. Några köpte mattor till viss lättnad för övriga.
Lunch på ett närliggande ställe. Soppa, någon form av kött tillrett i ett lerkärl. Efterrätt apelsiner.